Review: AMD RX 480 8GB GDDR5
Productpagina @ AMD


Het is even stil geweest in GPU land, maar inmiddels valt er weer wat te beleven dankzij nieuwe modellen in zowel het groene als rode kamp. Er is lang over gesproken, maar eindelijk is het zo ver: De nieuwste AMD grafische chip, de RX 480, is werkelijkheid. In tegenstelling tot wat (vroeger) gebruikelijk richt AMD met hun nieuwe Polaris-serie zich niet op de absolute top, maar op de grote massa. Met een blik op de meest recente Steam Survey lijkt daar wel wat voor te zeggen, vooralsnog zijn 1440p of 4K gamers een kleine, kleine minderheid.

Zet AMD met deze RX480 hier de nieuwe baas van het middensegment neer of niet? Daar zal het allemaal om draaien.

Kleine kanttekening met betrekking tot de prijzen: op moment van schrijven zijn enkel de adviesprijzen in USD bekend, oftewel de straatprijs zal pas bekend worden op het moment dat deze review online gaat. Hou daar rekening mee bij het vergelijken. We gaan kijken naar de variant van de RX 480 met 8GB geheugen (229 USD), een 4GB variant (199 USD) zal eveneens beschikbaar komen. Een redelijke schatting zou zijn dat deze kaarten tussen de 200-220 (voor de 4GB versie) en de 250-260 euro (voor de 8GB versie) op de markt zullen belanden.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”353870″ numshops=”3″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.