Review: AOC AGON AG271QX
Productpagina @ AOC


AOC is uiteraard geen onbekende, maar wel nieuw is hun ‘AGON’ lijn gaming monitoren. Deze serie is nog maar enkele weken geleden aangekondigd, maar inmiddels zijn de eerste schermen al verkrijgbaar en zijn er in totaal meer dan een dozijn ‘AGON’ modelnummers bekend die allemaal nog dit jaar naar de markt gaan komen. Wij bezochten AOC op Gamescom en konden daar alvast een aantal van deze varianten ervaren. We zagen daar onder andere 24” 1440p schermen, een 27” 1440p 165Hz model met G-Sync en zelfs een scherm met een verversingssnelheid van maar liefst 240Hz. Het onderwerp van de review van vandaag maakt ook deel uit van deze nieuwe Agon serie, maar begeeft zich wat specificaties betreft op iets bekender terrein voor de fanatieke gamer die een beetje op de hoogte is van de markt: 27”, 2560x1440p, TN, FreeSync, 144Hz, uiteraard met een response snelheid van 1ms. Andere focuspunten zijn de ‘Flicker-free’ weergave, ‘no input lag’ modus, geheel verstelbare (stalen) constructie, en een afstandsbediening om het geheel goed te beheren.

De AOC AGON AG271QX kent een adviesprijs van 599 euro, maar is inmiddels al goed verkrijgbaar voor 529 euro. Waarschuwing: Het wordt geen korte review, maar ik verwacht dat iemand die dergelijke bedragen uit wil geven aan een scherm graag de tijd neemt om in elk geval twee a drie minuten uit te trekken om minimaal de conclusie tot zich te nemen.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”358659″ numshops=”3″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.