Asus lanceert ROG Keris gamingmuis


Een nieuwe draadloze gamingmuis is recent door Asus uitgebracht. Eerder vorig jaar heeft Asus al aangekondigd deze muis uit te willen brengen, vanaf vandaag is hij dan ook te bestellen. Deze ROG Keris beschikt over een laag gewicht van slechts 79 gram door het gebruik van een honingraatstructuur aan de binnenzijde. Verder is de muis voorzien van RGB-verlichting welke te bedienen is via Asus Aura Sync.

Qua verbindingen is er keuze tussen Bluetooth, 2.4GHz en bekabeld via USB Type-C, waarmee draadloos tot 78 uur aan batterijduur behaald kan worden met de verlichting uit, 56 uur met verlichting ingeschakeld. Vijftien minuten opladen geeft circa 12 uur extra gameplay. De sensor die Asus gebruikt in de ROG Keris is een met een resolutie van 16.000 dpi, 400 ips en een polling rate van 1000Hz.

De ROG Micro Switches switches hebben een levensduur van 70 miljoen klikken, en bieden daarbij een consistente klikweerstand. Voor de knoppen wordt er gebruik gemaakt van PBT met anti-slip, om zo een goede grip te bieden. Aan de onderzijde van de muis zijn 100% Teflon (PTFE) voetjes geplaatst zodat de muis soepel bewogen kan worden.

Op het moment is de Asus ROG Keris onder andere te bestellen bij Amazon voor ongeveer €80, met een levertijd van een dag.Bronnen: Asus ROG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.