Asus-model Intel DG1-videokaart verschenen


Op de website van Asus zijn meer details verschenen over de videokaarten die gebruik gaan maken van Intels DG1-grafische chip voor desktops. Eerder merkten we op dat deze grafische kaart enkel met Intel-processors zou gaan werken, en nu blijkt dat dit model enkel met een tweetal specifieke moederborden van Asus zal werken.

Specifiek zal de DG1-4G videokaart van Asus enkel ondersteuning bieden voor de Asus Prime H410M-A en de Pro B460M-C. Tot op heden is deze videokaart van Asus de enige die gebruik maakt van de DG1-GPU. Of meer fabrikanten grafische kaarten op basis van de DG1 gaan produceren is nog niet bekend.

De DG1-GPU voor desktops zal beschikken over 80 Execution Units en 4GB 128bit-geheugen, dit tegenover 96 Execution Units van de laptopvariant. Verder zal het vermogen 30W betreffen, waarmee deze iets meer kracht heeft dan de mobiele versie, welke het met 25W moet doen. Dit laatst zal betekenen dat de desktopversie een hogere kloksnelheid zal ondersteunen.

In de komende periode is Intel niet van plan de Iris Xe-videokaarten op basis van DG1 los te verkopen, deze zullen daarom enkel in pre-build systemen beschikbaar komen van OEM-partners. Omdat deze grafische kaarten een niet heel hoog vermogen hebben zullen deze vooral voor relatief goedkope, al dan niet middenklasse systemen geschikt zijn.Bronnen: momomo_us

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.