Hallo und willkommen zu das Topflowfest 2015! … En dan hebben we het overigens wel weer gehad met mijn matige Duits (ik weet het, ook die zin klopt weinig van, maar het gaat om het idee). We gaan vandaag kijken naar een drietal Duitse topflow koelers. Oftewel processorkoelers die lucht tegen je moederbord aan blazen want.. uhm.. dat is soms handig. #yolo of zoiets dergelijks.

Hoewel het om een drietal gaat van onze Duitse vrienden van ‘be quiet!’ (hinderlijke naam overigens voor een reviewer, elk woord erna krijgt standaard een hoofdletter vanwege de ‘!’) staat de schijnwerper toch een klein beetje op één specifiek model: de be quiet! Dark Rock TF. Vandaag, 26 Mei 2015, is namelijk de dag dat dit model officieel uitgebracht wordt, oftewel deze review is meteen een soort-van-primeurtje. Dit model is het nieuwe topmodel topflow koeler van be quiet! welke, als het opgeven TDP enige basis mag vormen, wat prestaties betreft met de topmodellen zoals de Dark Rock PRO 3 aardig mee zou moeten kunnen komen. Deze Dark Rock TF is inmiddels bij een aantal shops opgedoken voor prijzen tussen de 80 en 90 euro, hoewel de prijzen vermoedelijk nog wat zullen zakken hebben we het hier absoluut over een high-end product.

Ook de Shadow Rock LP is vers van de pers, met een introductie slechts enkele weken geleden. Waar de Dark Rock producten de top zijn van be quiet! zijn producten met Shadow Rock in de naam de middenklassers (Pure Rock is de onderste categorie). De LP staat uiteraard voor Low Profile, en met een prijs van <40 a 45 euro is de term ‘middenklasser’ ook wel op zijn plaats. De derde en laatste in deze review is de Shadow Rock Topflow SR1. Dit model gaat inmiddels alweer een jaartje of drie mee, maar is nog altijd onderdeel van de huidige lineup getuige de website van be quiet! Zowel de Topflow als de LP zijn onderdeel van de Shadow Rock serie, maar zoals je straks zult zien zijn het toch compleet andere producten. De Shadow Rock Topflow SR1 kost je normaliter een tientje of vijf.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.