Benchmarks en details RTX 3090 bekend gemaakt


Op meerdere nieuwspagina’s en video’s zijn details van de nieuwe RTX 3090 verschenen. Zo is er onder andere meer bekend gemaakt over de performance in games en Blender.

Zo is er op Videocardz.com een sheet verschenen met diverse benchmarkresultaten van zowel bekende games als in de benchmarktool 3DMark. Deze data komt uit een review van het Chinese Teclab, dit kanaal publiceert vaker videoreviews over hardware. Uit deze gegevens blijkt dat de RTX 3090 overal gemiddeld 10% beter scoort dan de RTX 3080, wat geen hele grote verbetering is ten opzichte van de veel goedkopere 3080.


Echter is er uit een aantal Blender-tests opgemerkt door Videocardz.com gebleken dat de RTX 3090 met renders ongeveer 20% beter scoort dan de 3080, wat ook ongeveer gelijkt ligt met het aantal CUDA cores wat de 3090 meer dan de 3080 heeft, namelijk 20%.

Uiteindelijk zal de RTX 3090 op 24 september officieel aangekondigd worden door NVIDIA, met een adviesprijs van €1500. Mocht je in ieder geval meer willen weten over de RTX 3080, check dan onze review.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.