Review: BitFenix Comrade
Productpagina @ BitFenix.com
Prijzen en Levertijden @ Hardware.info
Prijzen en Levertijden @ Tweakers.netEen tijd geleden had ik een compleet systeem over in een zichtbaar gebruikte kast. Het idee om het hele systeem in een nieuwe case te zetten alvorens hem te verkopen bleek een succes, want een dag later was hij direct verkocht voor een aardige prijs. Dit keer had ik geen compleet systeem over, maar wel een veel te grote collectie aan gebruikte maar nog prima werkende componenten. Om mijzelf meerdere advertenties en mogelijk meerdere kleine pakketjes te besparen kreeg het plan een vervolg (en natuurlijk omdat het een nieuw reviewtje mogelijk maakt). Uiteindelijk had ik een ATX moederbord met een leuke dualcore en een eenvoudige GPU bij elkaar geraapt, en zocht ik dus een geschikte case. Eisen? Een ATX bord moest passen, een neutrale uitstraling was een pre, het moest een voor mij nieuwe case zijn om te reviewen, en het moest natuurlijk lekker goedkoop. Met een eenvoudig systeem is een window natuurlijk niet interessant, en ook extreme koelopties voegen niets toe: Oftewel, weer tijd voor een degelijke budget-case.

De BitFenix Comrade leek precies in dat plaatje te vallen: Een eenvoudig, maar toch aardig uitziende ATX behuizing voor net geen 35 euro. Nu is dat op zich nog niet zo bijzonder, maar voor deze prijs uitneembare stoffilters en montage met HDD trays krijgen is al wat opvallender. Met positieve recente ervaringen met andere BitFenix cases in verschillende prijsklasses, waaronder positieve ervaringen met wat voorheen hun echte budget case was (De BitFenix Merc), was de keuze gemaakt. De Comrade is overigens te krijgen in een witte en een zwarte uitvoering, waarbij ik dus gekozen heb voor de zwarte versie (met het vermoeden de vraag naar een zwarte behuizing groter zal zijn, al bedacht ik mij later dat een witte case wellicht wat meer op zou vallen in de enorme massa van 2e hands systemen). Hoewel het een gesloten behuizing is is het inmiddels mogelijk ook windowed varianten of losse windowed zijpanelen te bestellen.

Voor ik aan de review begin wil ik graag kort mijn review ‘filosofie’ uitleggen. Ik maak reviews om een realistisch, duidelijk, en compleet beeld te geven van de producten. Zo wil ik toekomstige kopers zo goed en correct mogelijk te informeren over de producten in kwestie zodat zij met vertrouwen een aankoop kunnen doen en niet voor verrassingen komen te staan. Omdat stock foto’s van veel producten vaak ver van de realiteit staan probeer ik met een flinke dosis foto’s het product goed in beeld te brengen, en foto’s worden dus nooit bewerkt, bijgekleurd, of op andere vergelijkbare manieren aangepast. Ik vind het belangrijk om enthousiast aan de slag te gaan met producten, maar mogelijke overwegingen moeten uiteraard duidelijk aan bod komen. Zoals altijd sta ik open voor suggesties om de reviews aan te passen cq te verbeteren.

Een kleine opmerking over de eerste paar foto’s. De foto’s waren mee op vakantie gegaan om daar te sorteren, echter bij terugkomst schrok ik van hoe donker ze waren. Kennelijk stond die monitor daar verre van perfect afgesteld. De build stond al klaar dus ik kon niet alles over doen, maar er zijn enkele foto’s toegevoegd om alsnog een beter beeld te geven van deze behuizing.
Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.