Zoals vaker nog enkele foto’s voordat we naar de conclusie gaan:De Comrade is natuurlijk niet de basis voor de meest indrukwekkende en uitgebreide review ooit. Ik zocht echter geen flashy case, maar een betaalbare case met een degelijke, chique, strake uitstraling om een eenvoudig systeem van te maken, en wat dat betreft stelde de Comrade niet teleur.

Wat minpunten betreft houdt de Comrade de schade beperkt. 2 USB poorten aan de voorkant is niet heel luxe, maar ook geen drama. De koelmogelijkheden zijn een wat serieuzere overweging in het geval dat je van de Comrade een high-end gamepc wil gaan maken, maar als je echt een dikke grafische kaart van 300 euro of meer wilt gebruiken dan koop je vast een wat duurdere case met focus op airflow. Een mid-end grafische kaart gaat echt geen probleem vormen voor de Comrade, dus wederom niet een minpunt waar ik echt over kan vallen. Het enige wat wel wat bleef steken was de dikte van het staal, en dan voornamelijk de kleinere elementen zoals de stukken tussen de expansiesloten in, deze waren met 1 vinger eenvoudig helemaal door te buigen. Het frame zelf is overigens wel gewoon in orde, en ook de zijpanelen zijn niet echt verkeerd te noemen. Moet je je er zorgen over maken? Praktisch niet, tenzij je echt met regelmaat aan je pc aan het knutselen gaat. Voor een pc die je maakt en vervolgens bij tante Truus vast op een stekkie zet is het natuurlijk geen punt.

Aan de plus zijde is de lijst wat langer. Allereerst de prijs, want 35 euro is niet veel geld voor een behuizing. Voor die paar tientjes krijg je een case met een algeheel prima degelijke constructie, met een degelijke en luxe aanvoelende HDD montage, een frontpanel met USB 3.0, uitneembare stoffilters op alle intakes, en een zeer goed te noemen geluidsdemping. Allemaal punten die vanuit een praktisch perspectief erg waardevol zijn en voor mij bij een budgetcase juist zwaarder tellen. Daarnaast ziet de behuizing er van buiten gewoon erg goed uit, de afwerking van de buitenkant is prima, en niemand zal vermoeden dat de behuizing slechts 35,– heeft gekost. Wederom een grote plus wanneer je een behuizing in dit segment zoekt.

Het lukt de Comrade wellicht niet om helemaal met kop en schouders boven de concurrentie uit te stijgen, maar hij staat wel zeer stevig z’n mannetje in het toch volle veld van budgetbehuizingen, en ziet er . Als ik zie wat je voor die 35 euro allemaal krijgt kan ik gewoon niet ontevreden zijn, en heb ik er een extra behuizing op mijn lijstje voor toekomstige budget-builds bij.


Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:


250250

Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op