Review: BitFenix Neos (Zwart)

Productpagina @ BitFenix.com


Nog niet zo heel lang geleden kwam BitFenix met de Comrade uit, een eenvoudige behuizing maar prima oplossing in het budget segment en vooral ook een chic beestje om te zien. Kort daarna kwam BitFenix met de Neos. Bj de press release viel mij op dat het binnenwerk gelijk was, maar voor de buitenkant gooiden ze het over een hele andere boeg: de gesloten voorzijde moest plaats maken voor meer ventilatie, en waar de Comrade het met een wit of zwart laagje verf moest doen doet de Neos zijn achterneef de BitFenix Prodigy na, en komt hij in tal van kleurstellingen.

Zo kan je kiezen voor een wit frame, of een zwart frame, en daarbij kan je kiezen voor tal van verschillende kleurtjes voor de voorzijde. Er is ook een “windowed” variant, een “special edition” zeg maar, in het zwart met goud, of wit met paars uitgevoerd. Spreken die laatste twee kleuren je niet aan kan je altijd een los windowed paneel bij bestellen voor de andere varianten die niet standaard met window komen. Mocht je toevallig met de Tweakers Express (Was overigens een hele leuke dag!) naar Gamescom zijn gegaan, als je bij de Roccat stand bent geweest heb je ongetwijfeld de BitFenix Neos in alle kleurtjes zien staan. Naast de volledig zwarte variant heb ik inmiddels ook een wit/paarse variant met window staan, dus ook daar van zal binnenkort een review volgen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.