Voor 35 euro haal je met de Nova een hoop case voor je geld, maar de vraag is wel of het in één keer goed is. Met de twee behuizingen die ik nu voorbij heb zien komen moet ik concluderen dat de quality assurance afdeling van BitFenix wel wat strenger mag zijn. Anderzijds wordt een product daarmee uiteraard duurder en als we dan naar de prijs van de Nova kijken, dan is het opzich wel okee te noemen.

Voor dit geld krijg je een complete ATX kast met ruimte voor de meeste gangbare moederborden met daarop hoge CPU koelers. Of je in zo’n kast je high-end systeem wilt steken is aan jou, maar het zou moeten kunnen met de extra toe te voegen koeling in de vorm van vier ventilatoren. Ook de meeste videokaarten moeten gaan passen met de 320mm lengte ruimte. Aan mogelijkheden geen gebrek.

Hoewel leuk voor het geld kan je er natuurlijk niet om heen dat je een aantal ‘mooie’ zaken moet missen, zoals kabelmangement, het feit dat een aantal metalen elementen vanuit de fabriek wat verbogen waren (althans in mijn samples), de mindere window kwaliteit, en de eerder genoemde afwerking van de details. Hierdoor is het inbouwen en afwerking van een strakke build in de ‘windowed’ Nova best pittig en lijkt de gesloten Nova een interessantere optie wanneer elke paar euro telt. Uiteindelijk is de Nova dus best aardig voor het geld, maar zeker niet zonder kritiekpunten.Je kunt deze producten vinden in tal van (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers.
Prijsvergelijker @ Hardware.info
Prijsvergelijker @ Tweakers.net

Over Redactie
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments