BitFenix verpakkingen zijn weinig veranderd in de loop der jaren: bruin karton, middelmatig stevig, maar schade heb ik nog niet meegemaakt dus het voldoet. We krijgen een beknopte handleiding, schroefjes gescheiden in zakjes, en vooral leuk: de optie om het logo / casebadge zelf te plaatsen (of niet).

De Pandora ATX is een pittige behuizing om op de foto te krijgen; veel mat zwart gecombineerd met een extreem reflecterend zwart deel, en feitelijk geen contrast elementen. Het ontwerp met de gebogen panelen maakt het nog altijd een uniek en direct herkenbaar model, al zien we dat het aluminium van de micro ATX variant dus plaats heeft gemaakt voor staal. Hoewel persoonlijk altijd aangetrokken tot mooi aluminium heeft staal wel het voordeel dat het simpelweg beter schoon te maken en houden is. Het hoogglans plastic in het midden is nog wel altijd erg gevoelig, maar gezien je daar normaliter niet aan of tegenaan zit is het niet echt een issue. Afwerking is best in orde, bouwkwaliteit is een beetje so-so; het frame zelf is op zich prima, maar de zijpanelen zijn wel wat dun van staal en het hoogglans plastic onder de buigingen aan de voorzijde zijn niet overdreven luxe. Of de dunnere zijpanelen een besparing zijn of een overweging vanwege de buiging weet ik niet. Algemene presentatie komt echter wel positief over.
Zoomen we wat in zien we een redelijk frontpanel met grote knoppen, maar heel veel elementen om op in te zoomen zijn er niet. Rechterkant valt ook weinig te zien, linkerkant is voorzien van een flink (kunststof) venster, materiaalgebruik is altijd goed te herkennen onder een hoek waarbij we leuke kleureffecten zien. Window kwaliteit is redelijk, afwerking in het zijpaneel is in orde, en de combinatie PSU cover met een niet getint paneel zorgt voor een goede zichtbaarheid van de componenten zonder dat je te veel ongewenste elementen ziet. Voor de achterkant is een los stuk meegeleverd welke je plaatst na je build af is om het design ook aan die kant af te maken.

Één van de opvallende elementen van de Pandora ATX (Die op de Core versie dus ontbreekt) is het LCD scherm. We hebben deze eerder besproken bij de Pandora en de Aegis, en gezien er inhoudelijk niets is veranderd vergeef mij dat ik even diezelfde plaatjes er bij haal. Een leuke feature die toch het gevoel achterlaat dat er meer in zit, want hoewel de kleurweergave leuk is, en de feature op zich inmiddels prima werkt, vallen de kijkhoeken nog wel tegen.Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.