Productpagina @ BitFenix.com


Dat BitFenix opvallende behuizingen kan maken weten we wel. Ze hebben veel bekendheid gewonnen met hun Prodigy LAN-boxen, en sindsdien zijn er nog tal van leuke kasten uitgekomen die toch duidelijk anders zijn dan ‘de rest’. Toen ik in de loop van 2014 hoorde dat er weer een aantal nieuwe echt opvallende modellen uit zouden komen was ik dan ook enthousiast, zeker omdat er ook een aluminium kast aan het assortiment toegevoegd zou worden. Mijn eerste aanraking met deze Pandora was op Gamescom in Augustus, waar een zwart aluminium kastje stond met een Nvidia logo op de voorkant.

Nu valt zwart niet direct op naast de fel gekleurde Prodigy M modellen, maar bij een betere inspectie viel op dat ook de zijpanelen van aluminium waren, en dat het logo in feite een TFT paneeltje waar je je eigen logo op kan zetten. Toen ik hoorde dat er ook nog windowed versies zouden komen, en een versie in zilverkleurig aluminium, was ik eigenlijk al verkocht en was het vooral wachten op een gelegenheid er een keer iets mee te doen. Enkele maanden later was het dan gelukkig zo ver.

De BitFenix Pandora is verkrijgbaar in veel uitvoeringen. Je kan kiezen voor de normale of de Core versie, de Core versie is met een vast stalen logo (dus zonder TFT logo) aan de voorzijde, je kan kiezen voor versies met en zonder window, en je kan kiezen voor zwart en zilver. Met of zonder window, en de kleur, lijkt vooralsnog geen effect te hebben op de prijs. De normale versie kost ca 110 euro, de versie zonder TFT paneeltje scheelt je een euro of 15.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.