600,663

ProductwebsiteAl enige tijd had ik mijn oog op de BitFenix Prodigy, en het idee dat ik toch wel graag een niet-tower-game-pc wilde maken. Ondanks dat ik er geen echte noodzaak voor had om een extra systeem te bouwen, deed de release van de Prodigy M mij toch weer even twijfelen, zeker gezien ik de opties van mATX bordjes net wat fijner vind. Na recentelijk wat meer BitFenix kasten gebruikt te hebben, kon ik toen ik de Prodigy zijn nieuwe, strakker oogende, broertje zag het gevoel niet meer weerstaan, en was het gewoon tijd om er mee aan de slag te gaan.

Voor iets meer dan 75 euro haal je de Phenom mATX in huis. Iets van een tientje meer dan de mITX versie. Ondanks dat ik de mITX versie zelf niet ken, lijkt het verschil voornamelijk in de inbouwopties met betrekking tot HDDs te zitten. Kleine verschillen zijn op de website te lezen, echter om het meteen duidelijk te maken: de cases zijn in elk geval van buiten exact even groot. Persoonlijk was ik niet van plan er een storage bak van te maken (en los daar van kan de mATX Phenom nog altijd flink wat HDDs kwijt), en geeft mATX mij meer mogelijkheden met toekomstige aanpassingen welke er ongetwijfeld zullen komen, oftewel, de Phenom mATX was een feit.

Ondanks dat iets van 75-80 euro niet heel veel geld is voor een mooie case, mag je er natuurlijk best wel hoge verwachtingen van hebben. Ik was dan ook zeer benieuwd of de Phenom aan die verwachtingen ging voldoen.

Verder vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.