Productpagina @ BitFenix.com


Trouwe volgers hebben de laatste maanden een flink aantal ‘kubus’ behuizingen, of LAN-party-boxen, voorbij zien komen variërend van strak tot hip tot serieus ‘over the top’. Vandaag ga ik terug naar een model welke toch wel aan de wieg heeft gestaan van een tegenwoordig populaire behuizingen-categorie: De BitFenix Prodigy.

De originele Prodigy gaat inmiddels bijna drie jaar terug en was toen een mITX behuizing die in het zwart of wit kwam. Op dat moment waren de hippe indeling, de grote handsvaten aan de bovenkant, en het jeugd-aansprekende design een duidelijk stukje vernieuwing op de markt. Enkele maanden later toen de Prodigy toch wel een groot succes bleek, of in elk geval een populaire behuizing bij pc-enthousiastelingen, kwam de Prodigy uit in tal van kleurtjes. In navolging daarvan kwam BitFenix met de Prodigy M op de proppen. Een Micro-ATX variant met een exact gelijke buitenkant, maar toch een compleet ander binnenwerk. Zoals we eigenlijk al hadden zien aankomen komt deze Prodigy M variant nu opnieuw uit in tal van hippe kleurtjes: Knal-Groen, Knal-Rood, Knal-Blauw, en de Dutch-Pride variant waar ik vandaag naar ga kijken: Knal-Oranje. De correcte benaming is overigens “Atomic Orange”, wat wel toepasselijk lijkt.

Een nieuwe variant van een oude bekende dus, en hoewel de Prodigy zijn oude flair niet verloren lijkt te zijn heeft de rest van de wereld niet stil gezeten en zal deze oude bekende moeten aantonen dat hij de concurrentie anno 2015 nog altijd aan kan.

De BitFenix Prodigy M heb je normaliter voor ca 70 euro in huis. In deze review komt ook het optionele windowed sidepanel aan bod, welke een eurotje of 12 extra kost.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.