Waterkoelopties zijn reeds besproken, en de ruimte voor luchtkoeler is dusdanig ruim dat je er elk model in kwijt kan. Gezien de indeling overeen komt met de Phenom en de Colossus-Mini zijn de resultaten van eerdere builds op basis van die behuizingen ook prima bruikbaar. Die ervaring leert dat een enkele high-end GPU prima uit de voeten kan met de standaard opstelling van twee ventilatoren, en extra koeling vooral wordt geplaatst voor de looks (bijvoorbeeld in combinatie met LEDs). Bij zeer zware grafische kaarten kan je wat extra ventilatoren aan de bovenkant plaatsen die dan direct tegen de kaarten blazen, maar meer dan dat is normaliter niet nodig.

Wat geluidsproductie betreft doen de BitFenix kubussen het traditioneel goed, en de Prodigy M is daar geen uitzondering op. Gedempte ophanging van 3.5” HDD’s, zeer dikke panelen, en een gesloten voorzijde doen wonderen voor de geluidsproductie, en zeker met (redelijk) stille hardware is het eenvoudig een onhoorbare build te maken. In dat geval zal je de stock ventilatoren wel op een lager (7V is meer dan prima) voltage willen zetten, maar zelfs op de volle 12V heb je standaard al een redelijk stille behuizing in handen. Praktisch gezien een sterke troef van de Prodigy en zijn broertjes.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.