600,663

ProductwebsiteNa een middagje onderdelen sorteren, opruimen, testen, e.d. zat ik met een hele grote stapel goed werkende componenten (en een volle vuilnisbak overigens) waar een hoop gebruikers nog flink plezier van kunnen hebben. Eigenlijk miste ik vooral leuke behuizingen om ze in te doen. Ondanks dat een aantal componenten ook eigenlijk voor het museum waren, zaten er nog leuke dingen tussen als Core 2 Quad cpu’s en wat mid/high end gpu’s van voorgaande jaren. Om gewoon eens iets anders te proberen dacht ik met een leuke nieuwe behuizing een compleet former-high-end pc te bouwen, waar wellicht wat meer interesse voor is dan allerlij losse parts.

Ik zocht behuizing voor een ATX bord, die natuurlijk niet te duur mocht zijn, maar toch ook wel een beetje opvallend was. Ik wou dat de case er een beetje tussen de alternatieven uit zou springen. Zo kwam ik dus bij de BitFenix Shadow terecht. Met een prijs van 60 euro zat de Shadow iets boven wat ik van plan was uit te geven voor het systeem-to-be. Echter had ik onlangs een erg positieve ervaring met de BitFenix Ronin en het gebruik van het SoftTouch materiaal in die case, en de Shadow bleek dat ook te hebben. Daarnaast heeft de Shadow een opvallende led-strip aan de voorkant, welke je zowel rood als blauw kan laten branden. Oftewel het unieke element wat ik voor deze build zocht.

Verder vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.