Review: CM Storm Quick Fire XTi
Productpagina @ gaming.coolermaster.com


Bij mijn bezoek aan de Cooler Master Booth (of eigenlijk de CM lounge) op Computex in Taiwan afgelopen Juni lag de nadruk praktisch geheel op hun nieuwe MasterConcept. De grote aankondiging, als eerste resultaat van de nieuwe Cooler Master richting, was de nieuwe MasterCase, waar binnenkort overigens ook een review van zal volgen. Gedurende de presentatie toonden ze tal van andere Master-Producten die binnenkort ook naar de markt zullen komen, maar er lag ook iets waar zowel vanuit Cooler Master als de media amper over werd gerept: Een lief, strak toetsenbordje met opvallende verlichting. Er was weinig aandacht voor niet vanwege een gebrek aan uitstraling of inhoud, maar simpelweg dat dit product meer in de oude CM stijl leek te vallen dan onder het nieuwe MasterConcept.

Dat toetsenbordje was dus de CM Storm Quick Fire XTi, en ik voelde mij zowat geneigd om dit lieve beestje direct een mooi huisje te geven. Helaas was mijn rugtas (een cameratas) te klein, en de beveiliging te scherp, dus moest ik nog enkele maandjes wachten totdat het moment uiteindelijk toch kwam om dit product te reviewen.

Op het moment van schrijven is de CM Storm Quick Fire XTi net naar webshops verstuurd waar je de toetsenborden vanaf heden zal kunnen kopen voor ca 150 euro. De XTi komt in eerste instantie uit met de populaire Cherry MX Brown switch, al worden andere varianten wel gemaakt. Het is bij Cooler Master soms lastig in te schatten of andere kleuren daadwerkelijk naar de Nederlandse/Europese markt zullen komen, dus vooralsnog is het afwachten. In deze review zie je een variant met een MX Green switch, welke niet in de winkels zal komen. Naast de switch zitten er inhoudelijk geen verschillen tussen deze variant en de huidige retail modellen.

Onderstaande high-res foto’s om alvast een voorproefje te krijgen waar we vandaag naar gaan kijken…

250250250250250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments