De bekende gekleurde verpakking die CM gebruikt voor de luxere series is weer aanwezig. Traditioneel is de verpakking ook keurig, voldoende stevig, en niet onnodig groot. De zwarte zak waar het bord zelf in zit is ook een prettige toevoeging voor wat extra bescherming. Veel zit er niet in de verpakking, al heb je ook niet veel nodig: We zien een keycap puller en een gevlochten USB kabel van 180cm lang met ‘gold-plating’.






De eerste indrukken van de Quick Fire XTi zijn eigenlijk exact zoals je van mechanische CM bordjes verwacht: Strak, no-nonsense. We zagen dit bij de Trigger-Z, Rapid-i, en Novatouch ook al, maar de nieuwe Quick Fire gaat nog een stapje verder dan voorheen. Er is namelijk totaal geen branding aanwezig (nou ja, een CM logo onderop). Geen kleine details, geen bling, gewoon geheel strak. De behuizing is een wat zachter kunststof, welke net wat grijzer oogt dan de iets zwartere keycaps. Dit draagt m.i. bij aan de keurige strakke uitstraling.






De onderkant zie je wellicht niet vaak, maar ook hier is ‘strak’ het eerste wat in mij op komt. Uitklapbare pootjes ontbreken niet, al zijn de extra voetjes wanneer je geen gebruik maakt van de verhoging een leuke touch. Ook keurig is het kabelmanagement, waarbij je zelf kan kiezen waar de kabel het toetsenbord verlaat. De kabel zit daar ‘snug as a bug’ in en komt niet zo maar los. Keurig, zo ook de wijze waarop de kabel de XTi verlaat: onopvallend. Erg leuk om te zien dat Cooler Master met dit soort kleine aanpassingen hun bordjes toch net weer even weet te verbeteren.







Een ander onderdeel wat bijdraagt aan de eenvoudige uitstraling is de indeling, en het gebruikte lettertype. De Rapid-i had duidelijk een wat futuristischer lettertype, en de Novatouch had een echte kantoor-print, maar de XTi zit er keurig tussen in. Subjectief onderdeel, maar het misstaat hem m.i. zeker niet. Tevens zien we een klassieke indeling met brede linker shift, lage maar brede enter, en van opvallende extra toetsen is eigenlijk geen sprake. De echte XTi features zitten namelijk allemaal in de typische layout verwerkt: Onder F1-F4 vinden we de LED feature en de Windows-key-lock, F5 tot F8 bedient de turbo-modus, en bij F9 tot F12, print screen, scroll lock, en pauze vinden we de macro functies terug. Media knoppen ontbreken niet en zitten in het eiland boven de pijltjes toetsen, en de enige echt extra toetsen zijn de P1 tot en met P4 toetsen die je naar wens kan programmeren. Deze zitten echter op de plek waar status-LEDs normaliter zitten, dus ze vallen amper op. Status LEDs (caps lock, numlock, etc) ontbreken overigens omdat die indicatie gebruik maakt van de LEDs in die individuele toetsen zelf.









Verwijderen we de keycaps dan zien we hier de wat ongebruikelijke Cherry MX Green switches met daaronder het LEDje. Of het daadwerkelijk twee LEDjes zijn wat in het bolletje zit durf ik niet te zeggen, maar er komt in elk geval twee kleuren uit. Keycaps zelf zijn zoals te verwachten was transparant plastic (ivm LEDs) met een zwarte coating.



Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.