Het mag duidelijk zijn dat de Resonar plug&play is, want met een 3.5mm aansluiting ben je grotendeels afhankelijk van het apparaat welke het signaal aan de oortjes door geeft. Geen software om te bespreken dus, en het enige waar je zelf enige invloed over uit kan oefenen is de maat van de oortjes die je gebruikt, en of je de Bass FX aan of uit zet. De rest komt vanaf de bron, dus ook het volume bijvoorbeeld.

Zodra je de Resonar (Resonars?) in je oren zet en er wat muziek tegen aan gooit is het meteen duidelijk: deze dingen klinken GOED. Ik mag dan wel beperkte ervaring hebben met in-ear setjes, maar er zijn grotere en duurdere headsets die niet in de buurt komen van deze muziekweergave. Het klinkt scherp / helder, het geluid voelt van lage tot hoge tonen goed in balans, en klinkt ook opvallend ‘vol’. Ook van ruis of iets dergelijks is totaal geen sprake. Dit prettige gevoel houdt ook aan wanneer je de volumeknop geheel open zet (denk wel aan je oren he), en een duidelijke indicatie dat deze oortjes zeer goede speakertjes hebben; het knalt lekker zonder dat het ruist, kraakt, of andere afwijkingen vertoont. Kortom: Zeer zeer zeer onder de indruk.

Uiteraard moet de vervelend verslavende alarmschijf van deze (of inmiddels afgelopen?) week uitvoerig en op repeat getest worden…



De gevolgen van de Bass FX worden ook snel duidelijk, zeker gezien je zelf eenvoudig kan schakelen tussen de aan- en uitstand kan je het verschil goed opmerken. Het draai-mechanisme voelt overigens zeer degelijk aan, wat een goed vertrouwen geeft voor de totale levensduur van het setje, echter heeft wel tot gevolg dat het voor aanpassen van de Bass FX stand het toch handiger is om het oortje even uit je oor te halen, al zal dat met een wat langere ervaring vanzelf niet meer nodig zijn. Ik ben echter blij dat er is gekozen wordt voor een –optionele- bass aanpassing, want er zijn wel enkele muzieksoorten/nummers waarbij ik het resultaat net even mooier vind zonder. Een smaak voor bass is sowieso persoonlijk, dus door het optioneel te maken stelt CM zowel bass-fanaten als niet-zo-bass-fanaten tevreden. Aan of uit, het klinkt gewoon erg goed. Wat het zeer zeker niet doet is de bass overdreven aanwezig maken, het is met de optie aan simpelweg een stuk rijker in de onderste tonen.

Dezelfde positieve lijn zet door wanneer je aan het gamen slaat. Hoewel ik mijzelf anders dan voor het testen niet met in ear dopjes zie gamen is CM Storm wel het gaming merk van Cooler Master, en worden gameprestaties ook op de website genoemd. Na direct zeer onder de indruk te zijn van de muziekweergave waren de verwachtingen tijdens het gamen wat hoger, maar wederom stelden ze niet teleur met een uitstekende algehele prestatie. Tijdens het gamen van verschillende games met de Bass FX aan viel wel op dat de stemgeluiden van characters, en de zwaardere geluiden als explosies, net wat aanweziger waren dan de overige geluiden, terwijl bij muziek de ervaring in mijn opinie zeer gebalanceerd was. Geen bezwaar natuurlijk, want juist heldere stemmen is fijn tijdens het gamen, en sommige bass-opties van headsets laten weinig van stemgeluiden over. Bass FX is hier een uitstekende toevoeging voor shooters of andere games met veel geknal, maar voor de meeste rustigere games zou ik de optie uit laten voor een iets gebalanceerdere ervaring. Al met al is de Resonar prima voor wat game doeleinden, echter als pc gaming je primaire doeleinde is betwijfel ik of je sowieso in-ear setjes zal kopen.

De filmweergave lag in lijn met het gamen, de Bass FX begon m.i. meer op een echte muziek feature te lijken, en een reeks aan films en series in verschillende genres deden het net even beter met Bass FX uit. Begrijp mij niet verkeerd; het geluid is wederom scherp en helder, stemmen zijn zeer goed te verstaan, en ook de actie-scene’s spelen prettig weg. De Resonar zal vermoedelijk vooral een filmpje op de telefoon of tablet moeten vergezellen, en daarvoor is de geluidsweergave zeker meer dan uitstekend. Ook voor een film op een flinke FullHD laptop op reis is het een fijne metgezel, maar verwacht uiteraard niet dat je je mooie huiskamer versterker/speakerset van een paar 100 (of 1000) euro in de verkoop zet om je vrijdagavond filmpje voortaan met in ears te gaan beluisteren.

Testen doe je uiteraard niet alleen,en dat was meteen een leuk moment om te laten zien hoe de Resonar er in een oortje uit ziet. Ook de dame was zeer te spreken over de kwaliteit, en besloot ze maar even mee te nemen op een kleine wandeling. Dat, en ze is m.i. een plaatje…


Een headset met zo’n positieve geluidsweergave heeft uiteraard geen problemen met het voeren van een telefoongesprek. Stemmen klinken helder, je hoort wederom geen geruis of andere onzin, al ben je uiteraard wel afhankelijk van wat de persoon aan de andere lijn aan jou door geeft. Hoewel de handleiding enkel iPhone compatibiliteit specifiek noemt werkt deze headset (uiteraard) ook gewoon prima met andere telefoons zoals de Nexus 4 en 5 hier in huis, en ook het knopje om een gesprek aan te nemen of op te hangen werkt uiteraard naar behoren.

Op de vraag hoe ik aan de andere kant over kwam met gebruik van de microfoon van de Resonar was het antwoord tijdens meerdere gesprekken zowel binnen als buitenhuis: “Helder, gewoon helemaal prima”. Na de headset even uit handen te geven kon ik enkel hetzelfde concluderen: er is weinig mis met de microfoon om gesprekken te voeren, of om tijdens het gamen goed te kunnen communiceren. Niets om lekker warm van te worden, maar hij doet gewoon goed z’n werk en klinkt in elk geval beter dan de microfoons van de Nexus 4 en 5 tijdens telefoongesprekken. Een opname op de computer bevestigde dat ook, de opname klinkt zeker niet onprettig.

Naast de geluidsweergave en de microfoon zijn er nog enkele elementen van belang. Om te beginnen de geluidsdemping van geluiden van buiten, en tegelijk de irritatie die je bij je medemens kan verwekken door hen ongevraagd mee te laten genieten van jouw favoriete muziek. Het antwoord op beide punten is eenvoudig: Geluiden van buiten worden zeer goed buiten gehouden want je hoort zelf nauwelijks nog iets anders zelfs zonder dat je iets door de speakers laat komen, en zelfs met mijn telefoon of laptop volume op volle bak valt er op een afstand van een meter door buitenstaanders nauwelijks iets te horen. En dat is wanneer de omgeving zeer stil is. Zodra er ook maar minimaal omgevingsgeluid is valt de Resonar geheel weg, en je kan dus flink hard genieten van je muziek zonder als asociale over te komen. Prettige eigenschappen. Let overigens wel op bij gebruik in het verkeer, want het dempen van geluiden van buiten kan daar een risico vormen. Één oortje om een gesprek te voeren tot daar aan toe, maar blijf aub een beetje nadenken en opletten, zie helaas te veel mensen met kneiterharde muziek uit hun (ik noem wederom maar iets fictiefs) met hun “Dr Heinz Freatsaus” headgear problemen in het verkeer veroorzaken.

Een ander voordeel wat ik direct kon waarnemen is de mogelijkheid om ze schoon te houden. De rubbers zitten voldoende stevig zodat je ze er niet onbedoeld af haalt, maar de optie om ze er af te halen is zeer fijn voor de hygiene. Een dun wattestaafje of een tandenstoker en een beetje vochtig doekje en je houdt je oordopjes presentabel.

Als laatste, ik kan er natuurlijk niet om heen na mijn inleiding. Deze dingen blijven gewoon in mijn oren zitten. Had niet verwacht dat die dag nog zou komen; schudden, rennen, springen, ze blijven keurig op hun plaats. Het zal dan toch ooit eens aan die Game Boy dingen gelegen hebben…

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.