590,442

ProductwebsiteBeste dames en heren, deze keer een wellicht wat kortere review dan gebruikelijk (althans voor cases) omdat ik na het aankomen van het pakketje slechts iets van 30 minuten had om een kleine DIY-nas om te bouwen en weer op weg te sturen. Met veel reacties dat gebruiker-reviews zo fijn zijn tijdens het orienteren kon ik het, zelfs in tijdnood, niet laten toch een reviewtje mogelijk te maken. Oftewel vlot wat foto’s gemaakt tijdens het bouwen met de intentie toekomstige kopers toch een beetje van dienst te kunnen zijn.

De vraag voor dit systeem was eenvoudig: een zo klein en goedkoop mogelijke, maar toch degelijke, case die 4 HDDs kwijt zou kunnen. De huidige setup zat in een case met ruimte voor slechts 1 HDD, en daar moest verandering in komen. Omdat het goedkoop moest is het natuurlijk een plus als je relatief gangbare, en in dit geval al aanwezige, hardware kwijt kunt: Een mITX moederbord en een ATX voeding.

Nu zou je verwachten dat deze vraagstelling geen probleem mag zijn, echter na een korte blik op de prijsvergelijker kwam ik al snel wat ontdaan terug bij af. De meeste mITX cases bleken in tegenstelling tot mijn verwachting maar weinig 3.5″ HDDs kwijt te kunnen. Slechts een handje vol cases kunnen er meer dan 3 kwijt, en deze zijn al snel aan de prijs. Zo viel een mooie LianLi case voor 8 HDDs vanwege de prijs (>100 euro) direct af. Eerder had ik een review gemaakt van de Fractal Node 304 en deze stond ook eventjes in de bestellijst, toen er echter meer bespaard moest worden kwam de 28 euro die tussen de Elite 130 en de Node zat erg goed uit, en is de uiteindelijke keuze gevallen op de Cooler Master Elite 130.

Verder vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.