Review: Cooler Master Ergostand III
Productpagina @ Cooler Master


Meer dan een jaar geleden maakte ik een review van de Cooler Master Notepal U2 Plus, een recht-toe-recht-aan laptop stand, waarbij ik concludeerde dat het mij eigenlijk speet dat ik niet eerder aan een dergelijke oplossing had gedacht. In het laatste jaar heb ik flink meer met de laptop gewerkt, en was de algehele ervaring van het laptop werk een stuk positiever dan voorheen, simpelweg vanwege een betere houding voor zowel mijn nek als mijn armen.

Het product van vandaag is de Cooler Master Ergostand III (of 3), wederom een laptop stand, maar dan met een hele andere insteek. In de review van de Notepal kwam ik tevens tot de conclusie dat het verhogen van je laptop, en de toevoeging van een ventilator aan de onderzijde, positieve gevolgen had voor de koeling van je laptop, maar dat de mate van het effect sterk afhankelijk was van de specifieke laptop die je gebruikt. De focus ligt dan vandaag ook niet op hoe veel graden je kan winnen, maar gaan we kijken naar een andere alternatieve methode van laptopgebruik.

Laat ik wel duidelijk stellen: Ik ben geen ergo-expert. Ik ben goed bekend met de richtlijnen wat betreft houding, bureauafstelling, positionering van je beeldscherm en andere ‘desktop computer gebruik’ elementen, maar ik zal zeker niet stellen dat ik het fijne van al die theorieën weet. Wat ik wel weet is dat veel mensen een dramatisch slechte houding aannemen bij hun computergebruik, en dan vooral zij die veel op hun laptop werken, dus hoop ik wel te bereiken dat laptopwerkers even stil staan bij hun houding. Niet vreemd overigens dat ‘laptoppers’ veelal een matige houding hebben achter hun pc, want een correcte houding in combinatie met een laptop is veelal onmogelijk zonder hulp van buiten.

250 250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.