Productpagina @ Coolermaster.com


Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat ik een review maakte van de Cooler Master Nepton 140XL. Deze AIO waterkoeler kwam op dat moment samen met de Nepton 280L uit, en liet een scherpe prijs-prestatieverhouding zien en had een bijzonder stoere uitstraling. Inmiddels heeft Cooler Master de Nepton 120XL en de 240M toegevoegd aan het assortiment. Het getal staat hierbij voor de afmeting van de radiator, en de letters er achter voor de dikte er van. De Nepton 240M is dus een 240mm AIO koeler met een relatief dunne radiator.

De nieuwe generatie Neptons zou echter meer moeten zijn dan wat extra opties wat afmetingen betreft. Zo is de pomp herzien en zijn de ventilatoren veranderd, wat het praktisch geheel nieuwe koeloplossingen maakt met dezelfde naamgeving. Deze nieuwe Neptons worden tevens als ‘stille’ AIO waterkoelers op de markt gepositioneerd, wat op zich al het testen waard is. Wat niet veranderd lijkt de zijn is de focus op een scherpe prijs-prestatieverhouding, want de Nepton 240M is leverbaar vanaf ca 82 euro, en kan doorgaans inclusief bezorging voor minder dan 90 euro bij jou thuis liggen. Daarmee is het met een veilige afstand de meest betaalbare 240-280mm AIO koeler op de markt.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.