Producpagina @ Cooler Master


Ik zie mijzelf als een liefhebber van componenten, en dan maakt het niet direct uit wat voor een soort componenten het zijn, of wat de stijl van het product is. Als een fabrikant met iets extreems op de markt komt, en laten we direct maar stellen dat het onderwerp van vandaag best extreem is, dan wil ik dat natuurlijk graag in levende lijve zien hoe gek het ook wel niet mag zijn. En wederom: laten we ook maar stellen dat dit product best een beetje ‘gek’ is 😉

De Cooler Master V8 is niet eens helemaal nieuw, deze koeler is inmiddels zo’n anderhalf jaar op de markt en de voorganger komt zelfs uit 2008. De V8 van zeven jaar geleden viel op met zijn vier heatsinks, waarvan twee gekanteld, en een hoop opvallende elementen aan de bovenkant. De V8 GTS uit 2013 deed daar nog een schepje (lees: berg) bovenop met extra plastic kappen en rode LED-verlichting. De V8 van vandaag is dezelfde koeler als de V8 GTS, maar wordt nu door Cooler Master weer enkel “V8” genoemd (al zie je op de verpakking en de koeler zelf de GTS aanduiding nog wel staan) en ik denk dat het een veilige stelling is dat deze V8 de meest opvallende luchtkoeler is die mij heeft gepasseerd.

Normaliter mag je de V8 voor een eurotje of 75 bij jou thuis verwelkomen, daarmee is het zeker niet de duurste koeler in de vergelijking maar zitten we toch aan de bovenkant van de luchtkoeler markt.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.