De features en specificities van de Cooler Master V8:


Dat de inspiratie voor een koeler genaamd “V8” uit muscle cars komt komt niet als een verrassing, en dat er op de productpagina een hoop focus ligt op de uitstraling zal ook niet onverwacht zijn. Met zijn afmetingen van 154x140x166.5mm, waarbij 166.5mm de hoogte is die je in je behuizing nodig hebt, is het duidelijk een echt beest, en de 8 heatpipes en drie aluminium koelblokken passen ook binnen dat plaatje. Met een gewicht van 854 gram voor de heatsink, en 2x 110 gram van de ventilatoren, komt het totaal op 1074 gram. Dat is fors, maar ook dat hebben we wel eens erger gezien. Gezien Cooler Master niet specificeert dat het koperen heatpipes betreft lijkt het er op te duiden dat het een geheel aluminium koeler betreft. Normaliter prima, maar koper is zwaarder en geleidt beter (en is duurder).

De V8 maakt gebruik van een ‘vapor chamber’ design wat we eerder hebben gezien. Tussen de drie koelblokken vinden we twee 140mm ventilatoren met rode LEDs die via PWM bestuurd worden door je moederbord. Positief is de POM bearing van de ventilatoren wat voor een ruim bovengemiddelde levensduur van 160.000 staat. Deze ventilatoren draaien tussen de 600 en 1600 RPM.

De Cooler Master V8 is compatible met alle gangbare recente Intel en AMD sockets. AM1 is uiteraard uitgesloten, maar als je een V8 op zo’n super zuinig systeem wil zetten dan klopt er ergens iets niet.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.