Geen verplichte registratie bij Corsair (phew), maar wel weer een strak uitziend softwarepakket. Ook hier kunnen we meerdere profielen aanmaken en deze eventueel importeren of exporteren naar bestandjes.


De knoppen zijn natuurlijk naar wens te programmeren, de polling-rate is aan te passen, en ook firmware updates gaan automatisch. Wat basisfeatures betreft ontbreekt eigenlijk niets. In de instellingen begint de Corsair software enige diepgang te tonen: On-screen-display funcites met tal van aanpassingen, samenwerking met mediaplayers. De support pagina blijft een welkome toevoeging om eenvoudig de handleiding, het forum, of technische support te bereiken.







Zodra je wat dieper graaft wordt het snel een stapje complexer. De macro functionaliteit is extreem uitgebreid met tal van opties, maar heeft wel een vrij hoog “tweakergehalte”. Oftewel genoeg uit te puzzelen voor de liefhebber, maar misschien wat te overdonderend voor de jonge gamer die er voor het eerst aan gaat beginnen. Bij de macro editor zien we onderin al de verwijzing naar de lighting editor, waarbij je macro- en lichteffecten aan elkaar kan koppelen. Vaker kan je bij RGB muizen de LEDs naar wens aanpassen, maar hier kan je namelijk hele lichtshows maken en combineren met je acties als je dat wilt.





Maar je kan het eenvoudig houden als je dat wilt, en ‘gewoon’ de vier verschillende LED zones naar wens aanpassen met het kleurspectrum. Er zijn hier en daar wat berichtjes dat RGB LED verlichting van verschillende merken niet daadwerkelijk 16 miljoen kleuren of iets dergelijks weer kan geven, maar er zijn duidelijk tig gradaties zichtbaar, en ik zie niet hoe het niet gaat lukken je hardware te goed combineren met andere RGB verlichte hardware. Ook wit is hier echt wit, dus geen RGB-glow. Keurig.



Soms is het wel een beetje zoeken naar opties, zo was het maar toevallig dat ik per ongeluk eens rechts-klikte en tot de instellingen kwam om per DPI een kleur (en zelfs individuele helderheid instellingen) in te stellen, iets wat mij in eerste instantie ontgaan was. Hoewel een traditionele sniper-knop bij je duim ontbreekt kan je wel elke andere knop als sniper-knop instellen en ook daar een licht-effect aan geven. Niet onbelangrijk: Bij de Sabre kan je de verlichting dimmen of geheel uitschakelen als je wilt.


Het resultaat met de verlichting aan mag er ook zeker zijn! Let op, het eerste plaatje is een .gif. (Waren gifjes maar mogelijk met meer dan 256 kleuren!)






Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.