Wat features betreft bleek de Cougar Attack X3 niet heel spannend (al zal de naam hier en wel de suggestie wekken van iets –heel- spannends), bijvoorbeeld geen ‘exclusive’ switches deze keer, geen gevalletje ‘meer extra knoppen dan je vingers hebt’, of geen RGB speelpaleis, maar een dergelijke eenvoud wordt in de praktijk even vaak als voordeel dan als nadeel genoemd. In dat opzicht denk ik dat Cougar een mooie balans heeft gevonden tussen weinig onnodige toeters aan het bord zelf, maar met behulp van wat secundaire functies onder vaste toetsen en een redelijk softwarepakket toch voldoende de breedte in gaat om een groot publiek tevreden te stellen. In het verlengde daarvan is het fijn dat de software er is voor een aantal features zoals macro’s, maar het gebruik ervan geenszins een verplichting of vereiste is. Ze lijken dus een allemansvriend te willen creëren, en dat is in mijn optiek ook goed gelukt.

Wat dan overblijft is een keurig solide ramplank met een mooi stuk aluminium er over heen. Met een bescheiden en zeker niet overdreven stukje ‘design’ erbij mag hij er m.i. wezen en springt hij er visueel gezien toch best goed uit naast de grotendeels kunststof concurrenten in de prijsklasse. Naast dat het aluminium hem wat luxer doet ogen zorgt het ook voor een leuk effect met de verlichting. Jammer is wel dat ze de puntjes op de i wat de verlichting betreft niet weten te zetten, want we zien op een aantal toetsen wat oneffenheden die ze anders hadden kunnen aanpakken. Gek veel verder kom ik niet wat nadelen betreft, zelfs de software is redelijk volwassen geworden, al loopt Cougar net als menig andere mech bakker wat software betreft nog altijd een stukje achter op bijvoorbeeld Logitech, Corsair of Razer. Wat de prijs betreft mogen we ook niet klagen over deze al met al best toffe Cougar, want met een straatprijs van ca113 euro positioneert dit bord zich uitstekend in de markt. Wel zou Cougar er goed aan doen te zorgen dat meer (web)shops hun producten gaan aanbieden, want de shopkeuze is momenteel erg beperkt.

Je kunt deze producten vinden in tal van (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers.
Prijsvergelijker @ Hardware.info
Prijsvergelijker @ Tweakers.net

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250

Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op