Creative Roar Pro & iRoar Go review
Bluetooth Speakers @ Creative


Audio gerelateerde reviews, hoe lastig het onderwerp dan ook is om objectief te beoordelen, behoren wel tot onze favorieten om te maken. Veel muziek moeten luisteren is natuurlijk sowieso geen straf, en weinig onderwerpen brengen emoties bij ons onderling en bij lezers naar voren zoals bij geluidskwaliteit. Het is altijd met oprecht genoegen en veel enthousiasme als wij een nieuw merk kunnen introduceren in onze review lineup, maar wanneer het gaat om een merk welke meer dan welk ander een mega invloed heeft gehad op hoe wij multimedia ervaren op onze computers de laatste decennia is het natuurlijk extra feest. Ik heb het dan uiteraard over Creative, waar ze al voor mijn geboorte mooie producten wisten te maken.

Uiteraard zal de echte #pcmasterrace geek (zoals wij overigens, daar niet van) direct denken aan “Sound Blaster” en geluidskaarten, en dat is ook iets waar we binnenkort mee aan de slag gaan (al dan niet licht geemotioneerd dat we niet langer met IRQ’s en DMA’s hoeven te prutsen, memories). We starten vandaag echter met iets dichter bij de consumenten markt, een productcategorie waarmee je praktisch wordt platgegooid als je de lokale Media Markt instapt, maar waar Creative uiteraard hun eigen visie op heeft. We bekijken twee producten: de Creative Roar Pro, en de iRoar Go. Hoewel ze beide hun unieke featureset hebben is de focus vanuit Creative duidelijk: onderscheiden op geluidskwaliteit, en onderscheiden op featureset. Uiteraard aan ons om dat te ervaren.

De Roar Pro zal je in de regel tussen de 150 en 180 euro kosten, de iRoar Go speelt in hetzelfde prijssegment maar lijkt direct in Nederland vooralsnog veelal aan de prijzige kant, op Amazon.de is hij echter wel goed verkrijgbaar via zowel Creative zelf als wederverkopers. De adviesprijzen liggen overigens op 229,99 en 199,99 respectievelijk.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.