Review: Edifier C3X

Links: Edifier C3X productpagina

Omdat audio subjectief is hebben we twee reviews gemaakt van de Edifier C3X. In deze review lees je de bevindingen van onze reviewer Pim van der Linde.


Het betreden van nieuw grondgebied is altijd spannend, vandaag is het de beurt aan een speakerset. In mijn review bespreek ik die Edifier C3X, een 2.1 setje met een deftige uitstraling. Het setje komt met een losse versterker / controller die wat leuke connectiemogelijkheden heeft. Op de achterkant bevindt zich namelijk een USB-poort en kaartlezer, om direct muziek af te kunnen spelen.

De subwoofer heeft een aardig formaat, zeker iets wat direct uit de verpakking weet op te vallen. Het afgelopen jaar heb ik vooral gebruik gemaakt van mijn headset, en ontbrak er eigenlijk een speakersetje op mijn bureau. Met de verhuizing van afgelopen december wist de C3X direct een plekje op mijn bureau te vinden. Vanaf dat moment was het testen in de praktijk, en heeft deze al aardig wat uren met Spotify kennisgemaakt. Tevens is het setje ook de Top 2000 afgegaan, beter ingewerkt worden kan toch niet? Genoeg verhalen, anders heb ik het dadelijk nog over onze ‘tipsy dansjes’ tijdens de nieuwsjaarwisseling.

Op het moment van schrijven kost de Edifier C3X online circa 149,99 euro.

Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu