Review: Edifier R1280T & R1700BT
Productpagina @ Edifier


Hoewel ik vol spanning op meerdere merken speakers wacht (zeg gerust: smacht) om te reviewen blijft Edifier hun producten vol enthousiasme tonen. Die situatie lijkt bijna typerend voor de pc speakerset markt, want de laatste jaren hebben we merken zien verdwijnen die je vroeger niet weg kon denken (Creative, Altec Lansing), en de andere oude rot in het vak Logitech blijft weliswaar produceren maar ook zij lijken nog maar weinig interesse te hebben om echt te vernieuwen wat speakers betreft. De gaten die de groten laten vallen wordt hier en daar opgevangen door partijen die in Nederland wat minder bekend zijn, zoals bijvoorbeeld Edifier.

Op de vraag welke 2.0 sets leuk zouden zijn om een vergelijking te kunnen maken met eerder gereviewde 2.1 en 5.1 sets kwamen de R1280T en de R1700BT naar voren, sets van 99 en 169 euro respectievelijk (beide zijn nog iets goedkoper te vinden). Het voordeel van 2.0 sets uiteraard dat je geen (veelal grote) subwoofer hoeft te positioneren, en dat je investering uiteraard volledig richt op de primaire drivers waar je het meeste plezier uit hoort te halen. We gaan dan ook kijken hoe 2.0 sets zich verhouden ten opzichte van sets met subwoofer op gebied van muziek, film, en gaming, en in hoeverre de extra investering in de iets duurdere set naar voren komt.

250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.