De Edifiers komen in prima verpakkingen; aardig om te zien, voldoende stevig. We beginnen met de R1280T wederom, waar we onder andere handleidingen, een afstandsbediening, en een setje kabels vinden. RCA->RCA, RCA->3.5mm, en een kabel tussen je twee speakers.
De set zelf is licht van kleur met een grijze stofkap en houten afwerking, en stevig maar niet overdreven zwaar van gewicht. Aan de rechterkant van de rechter speaker vinden we een bass- en treble knop, en een volume knop, de andere zijkant is vlak afgewerkt. Van achteren zien we een aan-/uit schakelaar, twee ingangen, en een losse stekker tussen de twee speakers. Geen vanzelfsprekendheid, en een prettige extra. Op de linker speaker zien we uiteraard enkel de kabel aansluiting. De bovenkant is donker en daar zien we dat de afwerking best keurig in orde is. Het is een laminaat afwerking, kan haast ook niet anders voor de prijs, maar ziet er desondanks goed uit.
De afstandsbediening is beperkt tot mute- en volumeregeling. Op zich prima, maar helaas zijn de simpele domes weinig responsive en voelt het als gevolg maar een beetje matig aan. Jammer op een set die verder erg chic overkomt.


De R1700BT:Direct uit de verpakking voel je al dat de R1700BT een tikkeltje zwaarder en steviger is gebouwd, al scheelt het wat formaat betreft weinig. Opvallend is de keuze voor een andere, warmere kleur hout, een toch heel ander design, en de hoek van de voorzijde. Dit laatste komt in theorie de geluidskwaliteit van de gebruiker (wanneer de speakers op je bureau staan) ten goede. Wederom zien we de knoppen op de rechter speaker, twee ingangen achterop, maar in plaats van een losse kabel een vier-pin aansluiting tussen de twee speakers.
De afwerking is wederom keurig, wat vooral ook opvalt wanneer je een beetje van boven kijkt. Afstandsbediening is helaas net als bij de R1280T hooguit matig. Positiever zijn de indrukken zonder stofkap, want dan krijgen we toch een beeld van pittige speakers. Overigens kan je beide sets naar wens met of zonder stofkap gebruiken.

Zetten we ze direct naast elkaar dan is het verschil in afmetingen zeer gering, en valt op dat er toch een heel andere lijn gekozen is in o.a. de afwerking. Ook de indeling van de drivers is compleet anders.
Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.