“Eerste DDR5-geheugenmodules zijn verkrijgbaar”


Op de website van retailer Newegg zijn de eerste DDR5-geheugenmodules verschenen, en daarmee ook verkrijgbaar voor de consument. Deze Polaris RGB DDR5-modules van GeIL zijn een van de eerste DDR5-geheugenmodules die verkrijgbaar zijn, een paar weken voor de vermoedelijke lancering van Intels 12e generatie processors. Deze CPU’s zullen de eerste zijn die DDR5-geheugen gaan ondersteunen, waarbij compatibele moederborden ook nog geïntroduceerd moeten worden.

Eerder publiceerden we al een persbericht waarin GeIL deze nieuwe DDR5-modules voorstelde, dit stuk uit het bericht verteld wat meer informatie over de Polaris RGB-modules:

Het GeIL Polaris RGB DDR5-gaminggeheugen is ontworpen om ongekende prestaties te leveren door grotere capaciteiten, verbeterde snelheden en een grotere bandbreedte per processorkern. Het verbeteren van de systeemprestaties en efficiëntie is de hoeksteen van elke nieuwe geheugengeneratie, en GeIL is toegewijd om een ​​betere enthousiaste extensie en uitzonderlijk overklokpotentieel aan zijn klanten te bieden. Het nieuwe DDR5-geheugen bevat het nieuwste DDR5 PMIC-architectuurontwerp (Power Management IC) voor slim spannings- en energiebeheer, waardoor een uitgebreider bereik in spanningsaanpassing en tweaken mogelijk is. Dit ingebedde PMIC- en moduleontwerp zal de algehele prestaties, stabiliteit en overklokpotentieel zeker een enorme boost geven.

De GeIL DDR5-geheugenspecificatie begint bij 4800 MHz met de sub-timing latenties van CL40-40-40 bij 1,1 volt. De overklokproducten zijn ook in ontwikkeling, waaronder 6000 MHz CL32-36-36, 6400 MHz CL32-36-36, 6800 MHz CL36-44-44 en 7200 MHz CL36-44-44, en zullen ook beschikbaar komen met niet-RGB-productversies op de dezelfde tijd.

Voor de GeIL Polaris RGB 2x16GB-kit vraagt Newegg op het moment van schrijven $349,99, wat vermoedelijk naar ongeveer €350 zal vertalen in Europa. Andere kits en exacte europrijzen zullen later verschijnen.Bronnen: Newegg via Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments