Eerste Rocket Lake-S CPU’s vanaf 30 maart verkrijgbaar


Intel zou van plan zijn om 30 maart te starten met het leveren van de nieuwe 11e generatie Rocket Lake-S processors voor desktops. Zo gaat de nieuwe Rocket-Lake architectuur een verbeterde core-structuur bieden met een betere IPC. Ook zouden de processors ondersteuning krijgen voor PCIe 4.0 en op grafisch gebied wordt het platform voorzien van Intel UHD Xe Graphics.

Verder biedt de nieuwe architectuur ondersteuning tot 8 cores en 16 threads, in tegenstelling tot zijn voorganger welke tot 10 cores en 20 threads ondersteund. Eerder zijn er ook al vermoedelijke prijzen verschenen, deze kunnen afwijken van Intels adviesprijzen.

Eerder zijn er ook al specificaties van een aantal modellen verschenen, namelijk de Intel Core i5-11560K, de i7-11700K en de i9-11900K. Vermoedelijk zullen deze modellen de eerste lijn processors bij de launch vormen.

Volgens WCCFTech zou Intel vanaf 16 maart pre-orders gaan toelaten, met leveringen die starten op 30 maart. Dit nieuws is nog niet door Intel bevestigd.Bronnen: WCCFTech

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.