“Fabrikanten worden verplicht specs mobiele RTX 3000-GPU’s te vermelden”


Nadat eerder bleek dat NVIDIA zou stoppen met de aparte Max-P en Max-Q naamgevingen voor de krachtigere en zuinigere mobiele grafische chips voor laptops, heeft het merk nu een statement gemaakt waaruit blijkt dat laptopfabrikanten verplicht worden bepaalde specificaties bij hun verschillende laptops te vermelden.

De reden hiervoor is de onduidelijkheid die kan ontstaan bij het kiezen van een laptop met een RTX 3060, 3070 of 3080. Er zijn namelijk in totaal 28 verschillende varianten te kiezen, waarbij bijvoorbeeld de kloksnelheden en ‘Total Graphics Power’ kunnen verschillen. Deze laatste twee gegevens zullen fabrikanten voortaan moeten vermelden bij de modellen die ze verkopen, maar ook functies zoals Dynamic Boost 2.0, WhiperMode 2.0 en Resizable zullen specifiek benoemd moeten worden bij elke verschillende laptop om zo een beter beeld voor de consument te vormen.

Sinds kort zijn de eerste laptops met de nieuwe mobiele RTX 30-serie grafische kaarten te bestellen, al is het nog niet helemaal zeker wanneer deze goed leverbaar zullen zijn.Bronnen: TheVerge

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.