599,701Na het lezen van een van mijn eerdere reviews nam een medegebruiker contact met mij op met de vraag ik kon helpen met het samenstellen en het bouwen van een PC. Uiteraard leuk om te doen, en meteen ook een mooie mogelijkheid om weer een case reviewtje te maken.

Zijn huidige systeem in een Fractal Core 1000 had kuren, maar het ontwerp van de Fractal beviel eigenlijk wel. De Core 1000 is echter wel een echte budget-kast, en na enig overleg (en misschien een beeeetje aandringen van mijn kant 😉 ) kwamen we bij z’n wat luxere broer terecht: de Fractal Arc Mini. De Arc Mini speelt wat kwaliteit en afwerking betreft in een flink hogere klasse, komt met een betere koeling, volwaardig kabelmanagement, en uiteraard ook een iets hogere prijs. Deze kast is overigens al enige tijd op de markt maar is nog altijd prima actueel met o.a. SSD inbouwopties en USB3.0. Onlangs is er ook nog de Arc Mini R2 bij gekomen, een iets duurdere windowed variant, met ook enkele andere uiterlijke verschillen zoals een wit Fractal logo voor op in plaats van de geheel zwarte voorkant van de Arc Mini.

Gezien deze voorganger van de R2 al niet meer op de Fractal website staat is de kans aanwezig dat dit model dus EOL is. Al is hij momenteel nog prima leverbaar bij meerdere webshops. Ik heb echter nog geen niet-windowed R2 kunnen terugvinden.

Verder vind ik nog van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.