De Arc Mini arriveert in een aardig oogende doos, helaas was hij door het transport (zat geen buitendoos om) een beetje minder presentabel.

600,695

Eenmaal op tafel is het direct een “echte Fractal”. Mocht je nog nooit een Fractal case hebben gehad (en ik tel een Core 1000 of 3000 maar even niet mee); hun cases zien er echt erg degelijk en luxe uit. Al is het geen echt aluminium front de voorkant ziet er keurig uit, en de algehele afwerking en indruk is uitstekend.

600,701

Even een rondje rond de case maken, prima afwerking allemaal, en de duidelijk herkenbare witte ventilatoren en expansie-slot-plaatjes ontbreken niet. Het extra ventilatie-gat in het zijpaneel had van mij niet gehoeven met alle overige aanwezige koelopties, maar ook daar is de afwerking gelukkig in orde.

600,528

600,883

600,550

Eenmaal terug aan de voorkant zien we wederom hoe lekker zwart de case oogt. Het Fractal logo zit in zwarte letters aan de bovenkant verwerkt (In tegenstelling tot de R2 die een wit Fractal logo aan de onderkant van het front heeft zitten). Het frontpanel boven op de case bestaat it 1 USB3.0 en 2 USB2.0 connecties, een audio en microfoon aansluiting, en uiteraard een aan/uit- en resetknop.

600,798

600,711

600,432

Ook aan de binnenzijde maakt de Arc Mini indruk. De witte elementen zien er erg goed uit op het zwarte frame, en ook de kabels zijn zwart gesleeved (inclusief de kabels van de ventilatoren, wat vaak vergeten wordt). We zien ook direct al wat met rubber afgesloten gaten voor kabelmanagement.

600,526

De HDD trays zijn keurig wit gespoten, en je kunt het bovenste blok HDDs eenvoudig verwijderen mocht je echt lange grafische kaarten willen gebruiken, of deze ruimte willen gebruiken voor iets anders.

600,449

Aan de onderzijde zien we een gefilterde intake voor de voeding en een gefilterde optionele 120mm ventilator locatie.

600,408

Aan de achterzijde zien we 4 expansie sloten met een optionele verlengde 5e, een stock ventilator, en ook het gat voor backplates van processorkoelers is te zien.

600,506

Wanneer je het toppaneel er (eenvoudig) af klikt komen de ventilatorplekken bovenin in beeld. Standaard zit er dus al 1x 140mm ventilator in, met ruimte voor 1 extra.

600,724

Aan de achterkant van het moederbord-tray lijkt het ook allemaal keurig. Voldoende gaten voor kabels, en voor het eerst zien we nu ook de 2 gaten voor kabels aan de bovenzijde van het moederbord.

600,483

Wat betreft extras krijg je een handleiding, voldoende schroeven voor alle inbouw mogelijkheden, een set tie-wraps, een 5.25->3.5” adapter (uiteraard in alu-look plastic om de voorkant te matchen) en een fancontroller.

600,335

600,273

Het bracket om 3.5” drives aan de buitenkant toe te voegen is zeker aardig als je gebruik wil maken van bijvoorbeeld een cardreader, al hadden ze van mij gewoon een SD kaartlezer in het frontpanel mogen verwerken.

600,451

En daar hebben we de fancontroller. Je kan een maximum van 3 ventilatoren op deze controller aansluiten. Zoals je kan zien plaats je deze in 1 van de expansion slots (eventueel het losse slot net boven de anderen). Het is echter precies die manier van plaatsen (in de expansion slots) die deze controller minder prettig maakt. Het feit dat je aan de achterkant van je case moet komen om de ventilatoren aan te passen is jammer maar nog te doen, je zet ze (voor de meeste gangbare builds) vermoedelijk toch direct op “net niet hoorbaar”, echter de controller komt niet met mooi zwarte kabels, vereist een molex-kabel die direct naar de controller loopt, en laat ook de kabels van de 3 ventilatoren midden door de case lopen. Het mag dan een gesloten case zijn, maar het maakt voor een aardige collectie kabels. Liever had ik een ingebouwde controller voor op gezien, of wanneer je moederbord voldoende fan-headers heeft kan je hem beter gewoon helemaal niet gebruiken. In deze build heb ik voor de laatste optie gekozen, het maakt het eindresultaat mooier en je hebt meer controle via de bios dan via een eenvoudige draai-knop.

600,439

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.