G.Skill toont nieuwe DDR4-modules op 5333MHz


Recent heeft geheugenfabrikant G.Skill een aantal nieuwe geheugenmodules geïntroduceerd welke met hogere kloksnelheden zullen gaan functioneren. Het gaat om modellen binnen de Trident Z Royal, Trident Z RGB en Ripjaws V-serie. Specifiek wordt de compatibiliteit van deze snelheden enkel op Intels Z590-platform met 11e generatie Rocket Lake-processors gegarandeerd.

G.Skill zou van plan zijn modules met snelheden van 4266MHz tot 5333MHz uit te brengen. Ter vergelijking, op het moment zijn modules met een snelheid van 3200MHz het meest gebruikelijk. Modules met snelheden tot 4800MHz en 5100MHz zijn op het moment nog weinig verkrijgbaar, al dan niet voor hele hoge prijzen.

Deze nieuwe snellere geheugenmodules komen in het tweede kwartaal van dit jaar verkrijgbaar voor consumenten. Andere fabrikanten van deze DDR4-modules op hogere snelheden zeggen in mei te willen beginnen met de verkoop.Bronnen:

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.