“GeForce RTX 2060 met 12GB wordt 7 december aangekondigd”


Dat NVIDIA binnenkort een nieuwe versie van de GeForce RTX 2060 met 12GB grafisch geheugen uit gaat brengen is inmiddels geen geheim meer, vorige week verscheen de nieuwe kaart al op de website van NVIDIA, en inmiddels is er ook al meer bekendgemaakt. Deze nieuwe versie komt met 12GB GDDR6-geheugen op de markt, tegenover 6GB voor de bestaande RTX 2060, en 8GB van de RTX 2060 SUPER.

Van deze kaart is verder bekend dat deze net als de 2060 SUPER 2176 CUDA-cores aan boord heeft, met een kloksnelheid van 1470MHz met boost tot 1650MHz. Het geheugen, 12GB groot, is gebaseerd op GDDR6 met een 192-bit interface waardoor deze een bandbreedte behaald van 336GB/s. Verder heeft het geheugen een snelheid van 14Gbps. NVIDIA vernoemd helaas geen Founders Edition van deze kaart, dus is het aannemelijk dat deze enkel als custom-model verkrijgbaar gaat komen.

Verder is de RTX 2060 met 12GB ook kort op een Franse webshop verschenen. Hier kreeg de kaart een prijskaartje van ongeveer €530, al is het niet zeker of dit ook de echte verkoopprijs wordt. Morgen, 7 december, zal NVIDIA de kaart officieel lanceren. Hoe de voorraden bij de launch zullen zijn kan je misschien wel raden: beperkt tot minimaal.Bronnen: NVIDIA, Videocardz.com [1], Videocardz.com [2], TechPowerUp

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.