Review: Gelid Tranquilo Rev 3, Tranquilo Rev 4 & Antarctica


Gelid hebben we de laatste jaren nog niet gek veel van gereviewd. Toch is het een merk wat in een vergelijking van processorkoelers eigenlijk niet mag ontbreken, want de Tranquillo series is één van de populairste koelers gebleken in de laatste jaren. Dit was grotendeels te danken aan het feit dat die koelers veel prestaties wisten te bieden bij vooral een lekker lage prijs, en daarbij kon je in praktisch elke (web)shop waar je je andere onderdelen bestelde wel een Gelid Tranquillo uit voorraad meenemen, een voordeel wat je in de druk bevochten categorie van budget koelers niet moet onderschatten; extra verzendkosten betalen zorgt zo maar voor een toename van 25-33% in de prijs.

Met deze review gaan we dan ook een kleine Gelid-inhaalslag maken door zowel de nieuwe Tranquillo Rev 4 als de recent uitgebrachte Antarctica koeler te testen. Daarbij nemen we ook nog de Tranquillo Rev 3 mee in de vergelijking gezien deze de komende weken nog leverbaar zal zijn tegen bodemprijzen. Daarbij is het ook een belangrijke vergelijking omdat de algemene consensus was dat de ‘vernieuwingen’ bij de Rev 3 na de Rev 2 eerder achteruitgang waren dan vooruitgang. Nu heb ik geen Rev 2 meer om te testen, maar die is inmiddels ruim EOL en Gelid krijgt dus een schone kans om aan te tonen dat de nieuwe variant, zoals zij beloven, ook daadwerkelijk beter is.

Interesse in deze producten? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info). Onderstaande overzicht betreft de prijzen van de Tranquillo Rev 4[hwiprice hwiid=”349710″ numshops=”5″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.