Gigabyte lanceert RX 6700 XT GPU’s


In navolging van de aankondiging van de RX 6700 XT gisteren, heeft Gigabyte twee nieuwe modellen in de Radeon RX 6700 XT reeks aangekondigd. Het gaat hierbij om de Radeon RX 6700 XT GAMING OC 12G en Radeon RX 6700 XT EAGLE 12G. De RX 6700 XT reeks is ontworpen voor 1440p gaming met hoge framerates, met prestaties welke waarschijnlijk tussen die van een RTX 3060 Ti en RTX 3070 zouden moeten liggen. Volgens Gigabyte zou dit de perfecte balans moeten geven tussen prestaties en prijs.

Gigabyte Radeon RX 6700 XT GAMING OC 12GDe eerste variant betreft de GAMING OC. Deze beschikt over een WINDFORCE 3X koelsysteem met drie ventilatoren van 80mm, welke in afwisselende draairichting draaien. Daarnaast staan er vijf koperen heatpipes van 6 millimeter dik in direct contact met de grafische kaart. De middelste ventilator draait in tegengestelde richting, wat volgens de fabrikant moet zorgen voor een maximale warmte afgifte.

De ventilatoren maken gebruik van “graphene nano lubricant”, wat de verwachte levensduur van de ventilatoren volgens de fabrikant moet verdubbelen. Daarnaast is de grafische kaart voorzien van “RGB Fusion 2.0”, instelbare RGB verlichting welke tevens gesynchroniseerd kan worden met andere AORUS apparaten.

Gigabyte benoemt de GAMING OC de beste keuze voor gamers welke op zoek zijn naar prestatie.

Gigabyte Radeon RX 6700 XT EAGLE 12GDaarnaast presenteert Gigabyte de EAGLE. Deze variant beschikt ook over een WINDFORCE 3X koelsysteem, echter met drie koperen heatpipes van 8 millimeter dik. Ook de “graphene nano lubricant” is terug te vinden in de EAGLE. Het grootste verschil zien we terug in het ontwerp. Deze is volgens de fabrikant geïnspireerd door science-fiction. Zo zijn er mechanische materialen, een transparante cover en een fel logo aanwezig. Ook de EAGLE beschikt over “RGB Fusion 2.0” en zal te synchroniseren zijn met andere AORUS apparaten.

Verdere details over de grafische kaarten, zoals kloksnelheid, heeft Gigabyte niet vrijgegeven. Vermoedelijk zullen de kaarten verkrijgbaar zijn vanaf 18 maart dit jaar. Hoeveel de varianten gaan kosten is ook niet niet bekend. AMD zelf gaf aan dat de adviesprijs van de RX 6700 XT $479 USD bedraagt.Bronnen: Gigabyte

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.