Gigabyte toont drie nieuwe Ultra-HD monitors met HDMI 2.1


Op de website van Gigabyte Aorus zijn een drietal nieuwe monitors verschenen. Het gaat om de FI32U, de FV43U en de FO48U. Elk van deze monitoren zal beschikking krijgen over een Ultra-HD resolutie, HDMI 2.1 en een refreshrate van minstens 120Hz.

Van de FV43U weten we al meer, deze kwam twee weken terug al bij ons langs. Deze monitor heeft een 43-inch 4K-display met een refreshrate van 144Hz. De helderheid betreft 1000 nits, de responstijd is 1ms MPRT en het 10-bit paneel heeft een bereik van 97% van het DCI-P3 kleurenspectrum.


Over de FI32U en de FO48U is helaas minder bekend. Wel weten we dat beide monitoren zullen beschikken over HDMI 2.1. Daarbij heeft de 32-inch FI32U een refreshrate van 144Hz en een DisplayHDR VESA certificering, waar de 48-inch FO48U een 120Hz OLED-beeldscherm ter beschikking heeft.

Precieze prijzen of beschikbaarheid hebben we helaas nog niet. Wel is de Aorus FV43U inmiddels al verkrijgbaar buiten Europa, met een adviesprijs van omgerekend €1300. Nu weten we niet wanneer deze monitor ook hier te bestellen zal zijn, hij zal in ieder geval niet goedkoop zijn.Bronnen: Gigabyte Aorus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.