Als je eenmaal gezien hebt wat In Win met aluminium en glas kan doen dan moet je wel onder de indruk zijn. Er zijn zeker meer fabrikanten die unieke ontwerpen naar de markt brengen, maar je kan niet anders dan zeggen dat In Win wat design, materiaalgebruik, en afwerking een bijzondere twist geeft aan de behuizingenmarkt. De 805 is in tegenstelling tot veel andere recente In Win behuizingen wat indeling en afmetingen betreft niet heel opvallend, het komt tenslotte aardig overeen met de klassieke ATX mid-tower, maar daar houdt de vergelijking met de concurrentie wel op. De In Win 805 laat net als zijn broerjes en zusjes iets heel bijzonders zien, wederom met aluminium en glas, maar dit keer met een unieke voorzijde met licht doorlatende hexagons wat we simpelweg nooit eerder hebben gezien. En dat uiteraard met de ongelofelijke topafwerking die we van de Taiwanese alu-helden gewend zijn. Ik hoop dat de foto’s het duidelijk maken, maar mocht je nog twijfelen: de bouwkwaliteit en de afwerking van de 805 is echt fenomenaal.

Ook in lijn met de eerder gereviewde In Win behuizingen is het zeker geen eindeloos positief verhaal, want In Win kent zeker ook zwakke plekken in hun DNA. Zo is de stock ventilator een eenvoudig doorzichtig stukje plastic die toevallig leuk licht geeft, maar that’s it. Dat In Win geen echt goede ventilatoren in het assortiment heeft is bekend, maar enkele jaren na hun doorbraak als high-end behuizingenbouwer mogen we inmiddels verwachten dat ze verder kijken dan enkel hun materialen en afwerking. Hetzelfde gaat op voor de featureset in deze prijsklasse; inbouw en koelopties zijn praktisch veelal voldoende, maar verwacht geen hoogvlieger wat deze mogelijkheden betreft. Daarbij zien we weinig slimme interne innovaties, zoals bijvoorbeeld een goede PSU afwerking, strakkere afdekking van de kabelmanagement gaten, en vind ik dit design dusdanig zwaar wegen op de toffe hexagons dat ze die eigenlijk vanuit de fabriek zouden moeten verlichten met een schakelaar. Ook features als een fanc ontroller ontbreken, en is het feit dat sommige stukjes kabel niet geheel zwart zijn afgewerkt erg jammer. Dat laatste kan je met een beetje tape wel oplossen, maar die kleine details blijven toch hangen. Wel is In Win wel zo tof geweest om als één van de eerste een USB 3.1 type-C aansluiting op hun behuizing te zetten (afhankelijk van welke 805 je koopt!), voor mij de eerste.

Er zijn dus nog wel punten waarop In Win zich verder kan en moet gaan onderscheiden. Kijken we echter naar de waarschijnlijke doelgroep dan zijn die punten ook wel te overzien. Hoewel de meerprijs voor de 805 boven een traditionele ATX niet heel extreem is zitten we sowieso in het segment dat een tientje of twee extra voor een degelijke ventilator of een LED-strip wel haalbaar moet zijn. Sowieso zal je al wat tientjes extra willen uitgeven voor bijvoorbeeld een voeding met strakke zwarte kabels en onderdelen die goed bij elkaar passen, je ziet tenslotte echt alles wat je in de 805 stopt, maar het valt allemaal best wel mee wanneer je doelstelling is een zeer bijzondere build neer te zetten en als je ziet wat je er verder voor terug krijgt. Als je verliefd bent op het design heb je sowieso al geen alternatief, dus ook dat mag best als pluspunt tellen. Hij is zeker niet voor iedereen, en zeker niet voor mensen die zonder enige moeite of nadenken verwachten de perfecte build neer te zetten, maar het is wel een behuizing met een karakter die je met een beetje liefde tot een waar pronkstuk kan tillen. En ook niet onbelangrijk: weinig materialen laten zich zo makkelijk schoon houden als glas. Glassex, doekje, klaar.

Zelfs met de inhoudelijke kritiek blijft de In Win 805 toch echt nog een stukje kunst. Hij moet het dan wel volledig van de materialen, afwerking, en het design hebben, maar wanneer die troeven zo sterk zijn als bij dit model dan zal een toekomstige eigenaar de kritische noten zelf met liefde aanpakken en de deur uit werken.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”325047″ numshops=”5″]

Enkele hogere res foto’s voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250250250250250250250

Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tom 1234
Gast
Tom 1234

Alweer een prachtige kast, en een geweldige review wat een genot weer om te zien en te lezen.
U zou een polarisatie filter op uw lens kunnen proberen als u de reflecties uit het glas niet zou willen.
Ga zo door!!