Intel DG2 (Xe-HPG) grafische kaart verschijnt in Geekbench


De mogelijke nieuwe grafische kaart van Intel is recent verschenen in Geekbench. Het zou gaan om de Intel DG2 (Xe-HPG), dit betreffen discrete gaming videochips welke Intel zelf uit zal gaan brengen. Eerder werd er ook al een lijst met specificaties gepubliceerd, hieruit bleek dat het merk van plan is zes verschillende modellen uit te brengen met zeer diverse specificaties.

Uit de verschenen Geekbench-resultaten blijkt dat het hier gaat om de DG2-kaart met 512 Compute Units, wat de meest krachtige versie zou zijn. Deze kaart beschikt verder over 8GB of 16GB aan VRAM op een 256bit-bus.

Vermoedelijk gaat het hier wel om een engineering sample, wat betekend dat deze videokaart niet in deze vorm uitgebracht zal worden. Onder andere blijkt dat de kaart 12,6GB aan boord heeft, wat niet overeen komt met de vermoedelijk 8GB of 16GB. Ook zijn de behaalde scores in onder andere OpenCL niet bijzonder goed in vergelijking met andere videokaarten, dus is het nog afwachten tot meer betrouwbare testresultaten verschijnen.

Wanneer Intel deze grafische kaarten uit gaat brengen is nog niet bekend. Wel heeft het merk recent aangekondigd op 23 maart iets nieuws aan te willen kondigen. Hoewel de kans klein is dat het merk dan ook meer over deze videokaarten zal vertellen, is de kans toch aanwezig.Bronnen: harukaze5719, Geekbench via TUM_APISAK

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.