Intel werkt aan twee GPU’s voor gaming


Volgens Videocardz.com heeft Intel een tweetal nieuwe SKU’s bevestigd, welke zeer waarschijnlijk gaan om twee grafische kaarten gericht op gaming. Zo komt er twee DG2-kaarten beschikbaar, een daarvan met 128 execution units, en een zelfs met 512 units. Deze waardes staan gelijk aan 1024 en 4096 cores, wat in verhouding onder de RTX 3070 van NVIDIA komt qua aantal cores.


Deze DG2-GPU’s betreffen discrete gaming videochips welke Intel zelf uit zal gaan brengen. Eerder verschenen er al testresultaten van een Xe-videokaart, welke mogelijk om de eerder genoemde DG2-kaart zal gaan met 128 EU’s. Hierbij werd ook genoemd dat deze zal beschikken over 3GB videogeheugen, al is het niet volledig zeker of dit om volledig dezelfde kaarten gaat.Bronnen: Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.