Review: Kingston DDR4 Fury & Savage review
Productpagina @ Kingston


De review van vandaag krijgt een specifieke insteek. We gaan namelijk niet enkel naar twee producten kijken, maar deze gaan ook een basis vormen voor meer vergelijkingen in de toekomst en een eerste stap zetten in een serie artikelen over werkgeheugen die gaandeweg wat complexer zullen worden. De ervaren werkgeheugen geek zal het stukje van vandaag wat lichte kost vinden, maar we gaan toch echt beginnen met het beantwoorden van enkele veel voorkomende praktische vragen die op een eenvoudig niveau, de aanschaf van een nieuw systeem voor mensen die dat niet dagelijks doen, toch echt spelen. Die vraag is: in hoeverre heeft sneller werkgeheugen praktisch voordeel, en dan specifiek in een Intel Skylake systeem met DDR4. We gaan zowel een kijkje nemen in gebruik met een dikke Intel Core i7-6700K op een even zo dik Z170 moederbord, als even spieken bij een Skylake instapper: een H110 bord met een i3-6100.

De hoofdrolspelers van vandaag zijn twee DDR4 sets van Kingston: een HyperX Fury op 2133MHz, en een HyperX Savage op 2666MHz. Beide zijn 16GB Dual Channel kits, oftewel bestaande uit twee reepjes van 8GB. Voor de echte leek: het gebruik van slechts één module halveert de effectieve snelheid, en hoewel het voor een super budget office bak geen grote rol zal spelen hoef je het voor de kosten tegenwoordig niet te laten om gewoon direct voor een dual channel kitje te gaan.

Één verschil ontkomen we niet aan: Deze 16GB Kingston HyperX Fury is verkrijgbaar vanaf iets minder dan 100 euro, de 16GB Kingston HyperX Savage gaat voor ruim 150 euro over de toonbank.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.