Het klassieke uitpakken mag uiteraard niet ontbreken. Beide sets komen in een relatief eenvoudige plastic verpakking. Ik moet werkgeheugen dat bij transport is beschadigd nog meemaken, maar echt indrukwekkend is het natuurlijk niet. We zien ook dat de sets fysiek wel enige gelijkenissen lijken te vertonen. Beide komen met een korte handleiding die je niet nodig hebt, en een HyperX sticker(tje).



We beginnen met de HyperX Fury. Deze kit is voorzien van zwarte heatspreaders die met enige detail in het oog proberen te springen maar verre van overdreven. De HyperX opdruk aan de bovenzijde, en de DDR4 en Fury opdruk aan de zijkant, zijn helder wit, het HyperX logo aan de zijkant is zilverkleurig en vrij reflectief.









De HyperX Savage is niet extreem anders, de heatspreader is een tikkeltje agressiever en dikker vormgegeven. Ze mogen dan wel niet meer strikt noodzakelijk zijn zoals in de RDRAM tijd, maar het oog wil ook wat. We zien wederom veel zwart met een bescheiden witte opdruk, en het zilverkleurige logo.









De verschillen zijn uiteindelijk vooral zichtbaar als je er dicht bij zit, of wellicht dat de kenner zal zien dat de HyperX opdruk aan de bovenzijde bij de Savage iets meer bescheiden is. Ik denk dat het veelal als positief zal worden ervaren dat het ontwerp relatief eenvoudig te combineren is met tal van builds. Of je nu bewust voor zwart gaat en je RAM erbij wilt passen, of dat je simpelweg niet wilt dat je geheugen echt in het zicht springt. Helemaal positief is dat Kingston een bescheiden maar toch leuk design neer weet te zetten zonder dat de sets echt de hoogte in gaan: Beide sets blijven onder de 35mm, waardoor ze veelal ook met RAM-overhangende koelers te combineren zijn.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.