Lenovo hint op niet uitgebrachte GeForce RTX 3070 Ti


Op de website waar Lenovo reserve-onderdelen verkoopt voor zijn laptops en andere systemen is een nog niet aangekondigde videokaart van NVIDIA verschenen, de RTX 3070 Ti. Deze videokaart betreft een krachtigere versie van de al uitgebrachte, maar zeer mager leverbare, RTX 3070 in de GeForce serie.

Zo zou deze Ti-versie volgens eerdere geruchten beschikken over 10GB GDDR6 geheugen, al benoemt Lenovo hier 16GB, wat 6GB meer is en ook in lijn blijkt te zijn met wat eerder ook in een pre-build systeem van Lenovo verscheen. Deze keer lijkt de videokaart verschenen te zijn als los model, al is de vraagprijs met €1937,67 meer dan fors, en zal het daarom zeer waarschijnlijk om een fout gaan.

Veel details over de Ti-versie van de RTX 3070 zijn helaas nog niet bekend gemaakt. Vermoedelijk zal deze als basis de GA102-chip krijgen en qua cores tussen de RTX 3070 en RTX 3080 gaan zitten. Wanneer de grafische kaart uitkomt is nog niet bekend. Aangezien de RTX 3070 Ti wel al geregistreerd is bij de EEC is het aannemelijk dat NVIDIA in de nabije toekomst hier meer over bekend zal maken, al blijft het de grote vraag wanneer dat zal zijn.Bronnen: Lenovo Part Sales

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.