Logitech G Pro X Wireless


We noemden de Logitech G Pro X de beste headset voor ca 100 euro (zie de originele review hier), de beste headset die Logitech tot dusver had gemaakt (en dat zijn er nogal wat), en inmiddels enkele maanden verder is daar eigenlijk niets aan veranderd. De G Pro X is en blijft ons go-to model voor uitstekend geluid, comfort en een goede mic voor een redelijk bescheiden prijs.

Je moet het alleen met een draadje doen. Dat was het enige nadeel. Tijd voor een draadloze versie dus: de Logitech G Pro X Wireless. Al het goede van de G Pro X, maar dan draadloos. Kost wel 189 euro.


Eigenlijk zegt de introductie al alles: het is een draadloze versie van de Logitech G Pro X. En normaliter kan ik dan wel wat meer erbij bedenken, maar in dit geval valt er eigenlijk heel weinig meer van te bakken. Als je de G Pro X al kent kan ik je dus weinig vertellen, maar voor de nieuwkomer zullen we een en ander (kort) samenvatten.

Bouwkwaliteit en comfort is het gewoon een keurig design. Geen plastic fantastic zoals sommige Logitech headsets uit het verleden, maar chic, mat, flexibel en gewoon keurig om te zien. De flexibiliteit is ook uitstekend: hij past zich aan van kleine tot enorm grote hoofden, met een bescheiden druk rond de oren en en goede drukverdeling. Mocht je een voorkeur hebben: je krijgt zowel mesh als nep lederen pads.




Het geluid is nog altijd uitstekend, en met behulp van de software naar je eigen hand te zetten. Liever een bass heavy lijn? Of juist iets neutralers, Logitechs drivers behoren tot de betere op de markt en je kan alle kanten op. Ondanks de hogere prijs is er ook in dit segment niets wat daadwerkelijk beter (en draadloos) is dan wat Logitech biedt. In het gunstigste geval kunnen we de Corsair Virtuoso SE of Steelseries Arctis 9 in dezelfde klasse zetten, maar van beter is gewoon geen sprake.



Ook de microfoon is nog altijd uitstekend, en het verlies in kwaliteit vanwege de draadloze werking is ook minimaal. De software geeft je wederom de optie om je eigen stemgeluid aan te passen, wat voor sommigen nuttig zal zijn en voor anderen vooral een gimmick.


Kortom, allemaal gelijk aan de G Pro X, maar dan draadloos en voor een flink hogere prijs. En daar hebben we wel een mening over. De meerprijs is namelijk voldoende fors dat we ons afvragen wat we daar nu precies voor krijgen, anders dan het gemak van een draadje minder. En meer dan dat krijg je eigenlijk niet. Ca 20 uur op de accu is niet extreem zoals op bijvoorbeeld de Hyper X Cloud, je krijgt geen accu-swap feature zoals op de Steelseries Arctis Pro Wireless dus als de accu op is zit je alsnog even aan de kabel, en we zien ook geen extra Bluetooth feature of iets dergelijks.


Conclusie


De Logitech G Pro X Wireless maakt het ons niet makkelijk, want bijna 90 euro meer betalen om het draadje kwijt te zijn laat een zure smaak achter. Voor dergelijke meerprijzen verwacht je “iets” meer. Hot-swap accu’s aub Logitech? Nu weten we dat Logitech producten op de langere termijn altijd nog wat in prijs zakken, en de bedrade versie is al wat ouder dus op termijn dicht dat gat wel iets, maar een 90 euro gat tussen de bedrade versie en zijn draadloze broertje is de situatie vandaag.

Maar, aan de andere kant is de G Pro X nog altijd een van de aller fijnste headsets op de markt. Wat comfort en flexibiliteit betreft, wat geluidskwaliteit en instelmogelijkheden, en wat de microfoon en extra mic-features betreft. Het feit dat de Wireless een flinke meerprijs kent doet daar niets aan af, want ook in dat hogere segment hij is alsnog heel concurrerend en is ook daar simpelweg een van de beste draadloze gaming headsets op de markt. De bedrade versie blijft het interessantste vanwege de hele sterke prijs-prestatieverhouding, maar als jij geen bezwaar hebt (flink) meer te betalen om dat draadje kwijt te zijn is de Wireless versie even goed uitstekend.


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.