Voor de liefhebbers van grote stappen snel thuis, de tabel met samenvatting:


Laten we vooropstellen dat de vormgeving van de Pro, net als bij de G303 en G302 ervoor, voor een groot gedeelte ‘acquired taste’ is. Nu staan wij als liefhebbers en reviewers wel open voor de voor- en nadelen van de vele modellen, maar het zal zeker niet de muis zijn voor Hollandse mannenhanden die hun hand graag rijkelijk gevuld zien; de G403 is dan een kijkje waard. Als liefhebbers van zowel CS:GO op low sense als MOBA games is het echter wel begrijpelijk waarom hier markt voor is, want het beestje glijdt uitstekend en voor liefhebbers van enorme armzwaaien of zelfs een beetje gooi-en-smijtwerk is hij lekker geschikt. Het mag dan wel een eenvoudige muis lijken op de foto’s, maar in de hand merk je dat het plastic lekker hard is en voelt het geheel als een product welke de meest intensieve pro gamer mishandeling wel aan moet kunnen. Heel luxe oogt hard plastic niet direct, maar het maakt hem wel weinig gevoelig voor vuil, zo kan een serieuze gamer ook een hygiënische indruk maken op vrienden en familie.

Andere elementen in de praktijk zijn ook gewoon dik in orde. De primaire clicks zijn zoals beloofd haarscherp en ze bouncen inderdaad sneller en scherper terug dan gemiddeld vanwege die springs die ze er in zetten. De actuatie laat zich iets eenvoudiger voordoen dan gemiddeld bij Omrons, al weet ik niet wat dat veroorzaakt, wat zowel een voor- als nadeel kan zijn; je klikt wel makkelijk, maar als je bijvoorbeeld Huano switches gewend bent dan neig je wellicht naar soms onbedoeld klikken. Scrollwiel is gemiddeld zwaar, misschien een tikkeltje aan de lichte kant, en gaat in kleine bescheiden voelbare stappen; een veilige keuze voor zowel gaming als normaal gebruik. Alles wijst hiermee naar een muis die zich goed leent voor snelle games, ongeacht het soort, maar ook weinig de arm en vingers belast bij intensief (lees: uren per dag) gebruik; of dat nou gamen is of all-round.

Over de sensor prestaties kan ik wederom kort zijn en zegt de tabel met ‘PMW3366’ en een stapeltje ‘n.v.t’s’ eigenlijk genoeg: die zijn zo goed als ze komen. Haarscherp, geen afwijkingen waar te nemen, maximale tracking kom ik met alle geweld van de wereld niet bij in de buurt (en nee: geen sensor rattle ook), en lift-off is standaard keurig en valt eventueel nog te verstellen. Het is niet de enige die dat dusdanig goed doet, maar er valt geen kwaad woord over te zeggen. Mocht je je afvragen wat nu het verschil is tussen een perfecte PMW3366 en bijvoorbeeld een 3090 of 3310: Op papier zou deze nog iets sneller moeten (maar dat is bijzonder lastig aan te tonen, zeker als je een nog wat chiquere (dan 3090/3310) 3988 o.i.d. erbij pakt), maar het is vooral relevant op welke DPI waardes de sensor zich perfect gedraagt; bij de 3366 (en publieke 3360 die we recentelijk meer op de markt zien) normaliter geen issue meer.

Kleine kanttekening nog voor de software van Logitech: Deze behoort tot de betere van de gaming muizen. Net pakket om te zien / puntjes staan op de i, en tevens intuïtief en snel in gebruik. Kudos. Voor de goede orde: Instellingen kunnen op de muis worden opgeslagen, dus software installatie is geen vereiste als je er meer gaat LANnen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.