Review: Logitech G29 Driving Force & Driving Force Shifter
Productpagina @ Logitech


Voor deze review gaan we eerst even terug in de tijd. Het was 1997 en als 14 jarige was ik helemaal verzot op pc gaming, en met een IT/PC liefhebbende vader die regelmatig wat uit de Microsoft Offices mee nam naar huis was er ook geen gebrek aan leuke accessoires. Één van die accessoires was een Force Feedback stuur (ik meen ca 150 Engelse ponden in die tijd, dik 500 oud Hollandse guldens toen) met pedalen waardoor ‘gaming’ opeens een heel ander soort emotie teweeg bracht. Welke games ik toen speelde staat mij niet meer bij, ik weet dat TOCA er één van was, en volgens mij was DTM Race Driver er nog één alvorens het stuurwiel met ouderwetse gameport meer compatibility issues gaf dan plezier.

Een goede 15 jaren kwamen en gingen alvorens een vervanger plaats mocht nemen in huis, de Logitech G29 Driving Force, hiermee wil ik dus ook aangeven dat mijn ervaring met andere wieltjes beperkt is tot wat evenementen en winkel-testjes. Logitech is als één van de weinige grote namen nog actief in de markt voor game stuurtjes, en lijkt vooral Thrustmaster als concurrent te hebben alvorens je naar de zeer specifieke, en dure, simulatie sturen gaat. Groot is het assortiment van de grote Zwitser echter niet, want hoewel we in webshops nog wel wat voorraad van vorige modellen zien komen er op de website van Logitech nog maar twee modellen naar voren: De G29 en de G920. Modellen die naast elkaar worden gepositioneerd, en niet boven of onder. De G29 wordt verkocht als optie voor de PS3 en PS4, de G920 voor de Xbox en PC. Het vreemde is echter dat de G29 ook gewoon op de PC werkt. Sterker nog: Zelfs de betere keuze is voor de PC (waarom lees je straks).

De Logitech G29 kost je normaliter ca 299 euro, de shifter-module die we vandaag meenemen dien je los te kopen en kost 54,99.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”312012″ numshops=”3″]

250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.