Een pittig prijskaartje zet je direct op scherp, maar Logitech stelde gelukkig niet teleur. Niet het eenvoudige weinig indrukwekkende doosje van de G402, maar een stevige, solide doos die je een glimlach bezorgd. Ook het binnenwerk is leuk verzorgd, en de eerste blikken op de G900 brachten aardig wat positieve geluiden naar buiten.






De G900 is een combinatie van het bekende mat zwarte plastic met wat glanzende elementen buiten het bereik van je vingers. Het geeft de G900 iets licht futuristisch, en toch is het een herkenbare Logitech. De G900 is gemiddeld lang en hoog, echter duidelijk slank vormgegeven zonder zaken die afleiden van het basis muis concept. Direct uit de verpakking staat de muis klaar voor rechtshandigen, maar dankzij de extra’s kan je de muis ook voor linkshandigen instellen, of indien gewenst aan beide of juist geen zijde duimknoppen plaatsen. Hoewel ik af en toe best kritisch ben geweest over het feit dat de naam Logitech lang niet altijd meer garant stond voor degelijke bouwkwaliteit doet de G900 toch uitstekende zaken. Het valt niet mee om te beoordelen omdat het lage gewicht niet direct het gevoel van kwaliteit geeft, maar als je nader bekijkt zie je dat er echt nul speling in de hele constructie zit.






De bovenkant is wellicht het meest opvallend met de drie kleine LEDs en de apart gevormde knoppen er direct boven. Deze en het Logitech G logo zijn de RGB LED features van de G900 die we later gaan bekijken. De knop direct achter het scrollwiel schakelt het wiel tussen de traditionele stand en de vliegwiel modus. Het scrollwiel zelf is ook klikbaar, en tevens kan je hem naar de zijkanten drukken voor een extra knop assignment.









Even terug naar de verpakking. Naast de muis krijgen we een handleiding (hop, weg), een klein doosje, en een aparte kabel. In het doosje zitten de extra zijkantjes om de muis dus linkshandig te maken en de (micro) adapter voor het draadloze gebruik. Tevens zit er een blok in welke je aan het uiteinde van de oplaadkabel kan hangen zodat de adapter op je bureau komt te liggen en je één in plaats van twee USB poorten nodig hebt (je trekt het blok dan uit de kabel, en prikt de kabel in de muis om direct verder te gamen). De kabel zelf komt met een soort anker waardoor hij wat steviger in de muis zit, en je bij agressief gebruik niet de connector kapot trekt.





Aan de onderkant zien we een aantal stevige gliders, een aan/-uit schakelaar, en een extra knop. Die laatste heet geen specifiek doel, maar kan naar wens ingesteld worden.




Hoewel de verlichting normaliter een eigen hoofdstukje krijgt is daar bij de G900 weinig noodzaak voor. Enkel het G logo verlicht, en de drie batterij/DPI indicators. Beide kleuren mee naar wens, en beide vallen op door een keurige helderheid die ook bij daglicht aardig tot zijn recht komt zonder dat er sprake is van een duidelijk zichtbare lichtbron (lees: je het LEDje ziet).









Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.